Barn og bursdag_1200x500.jpg

Barn og bursdag

Barn går ofte i mange bursdagsselskaper når de er små – og kanskje blir det litt ekstra mange i sommer? Med litt planlegging går dette helt fint  både for barn, foreldre og de som inviterer!

Som foresatt erfarer man raskt at det er praktisk å ha et lager av forskjellig glutenfritt i fryseren. Mange som inviterer er flinke til å bake glutenfritt når det kommer et barn som må ha glutenfri mat på besøk. Forsikre deg om at de vet hvordan de går frem når de skal lage glutenfri mat. Barn med glutenintoleranse opplever det ofte som en stor glede å komme i selskaper der de kan spise det samme som de andre. Det er også viktig at barnet lærer seg å takle at dette kan være glemt eller at man selv må ta med det man skal spise uten at dette ødelegger gleden ved å delta i selskapet. Det er viktig å fokusere på og glede seg over det man kan spise.

For deg som er ukjent med glutenfri kost og skal ha en liten gjest med glutenintoleranse: Ta for sikkerhets skyld en telefon til foreldre/foresatte. Det finnes mange kakeoppskrifter i vanlige kokebøker som ikke har glutenholdige råvarer. NCF selger også oppskriftshefter som har oppskrifter på kaker som egner seg til bursdagsselskap (se ncf.no). Sørg for at du benytter helt rene redskaper og benkeplate, og bruker bakepapir på stekeplatene når du baker glutenfritt. Server kaken på eget fat med egen kakespade.

Lykke til!
 

Klikk på logoene for mer info