Glutenfri matmesse 2018_1200x500.jpg

Glutenfri matmesse i Lillestrøm

Velkommen til glutenfri matmesse på Norges Varemesse i Lillestrøm, lørdag 14. april!

Under messen vil det bli et variert program med glutenfrie utstillere, foredragsholdere og egen glutenfri kafé.

Utstillere:

  • Orkla Foods AS
  • Baker Hansens Glutenfrie AS
  • Dr. Oetker Norge AS
  • Schär (Arvid Norquist AS)
  • Semper
  • Fønix AS
  • Møllerens (Norgesmøllene)
  • Brisk Kompetansesenter AS
  • Jensen & Co (Fria)
  • Masala Magic
  • Mere Mat
  • Pure Food Norway
  • Jonassen & Co
  • Det Glutenfrie Verksted
  • Naturlig Glutenfritt
  • Brødskiva AS
  • Glunot AS
  • Markedspool AS
  • Grini Hjemmebakeri
  • Matinfo AS
  • Kjevla Bakeri
  • Linnea Finnskogen (Siruper)
  • Wild Fire Foods (Sauser)
  • Holmen Crisp
  • Adams matkasse
  • NCF Oslo og Akershus
  • NCF sekretariat
  • NCFU Oslo og Akershus

Foredragsholdere:

altKl. 12:00 I Gry Skodje
Gry har jobbet som klinisk ernæringsfysiolog på OUS Rikshospitalet siden 2003. Først på Barneklinikken, deretter med voksne pasienter innenfor kreft, kirurgi og transplantasjon, inkludert pasienter med ulike former for mage- tarmsykdommer, slik som cøliaki og irritabel tarmsyndrom. I tre år har hun vært doktorgradsstipendiat og arbeidet med et prosjekt finansiert av Norsk cøliakiforening/ExtraStiftelsen, ledet av gastroenterolog og professor Knut E. A. Lundin. Forskningsprosjektet har handlet om utredning av cøliaki og ikke-cøliakisk glutensensitivitet, med særlig fokus på den siste gruppen. Resultatene har vekket stor interesse både nasjonalt og internasjonalt.

 

altKl. 13:15 I Lene Støkken Høydahl
Lene har bakgrunn som molekylærbiolog og har nylig avsluttet sin PhD innen immunologi ved Inger Sandlies forskningsgruppe på UiO og OUS Rikshospitalet. Hun har jobbet med å forstå hvordan gluten gjenkjennes av immunforsvarets celler og hvilke celler som er med på å drive immunresponsen mot gluten. Lene jobber nå som postdoc i forskningsgruppene til Inger Sandlie og Ludvig Sollid, og er en del av K.G. Jebsen-Senter for cøliakiforskning. Hun vil snakke om sitt arbeid, hva vi vet om hvordan immunforsvaret reagerer på gluten og hvorfor noen får cøliaki.

 

altKl. 14:30 I Lise Friis Pedersen
Lise har master innen ernæring og er rådgiver ernæring i NCFs sekretariat. I NCF har hun ansvar for glutenfrie bake- og matkurs, er med i ernæringsrådet m.m. og er foredragsholder på medlemstreff. Hun har i tillegg vært vitenskapelig assistent på Høgskolen i Oslo og Akershus. Lise har generelt meget god innsikt i glutenfri bakst, og har god oversikt over hvordan gjøre den glutenfrie baksten mer fiberrik og sunnere. Dette er blant annet teamene i foredraget.
 

Følg også matmessen på Facebook for oppdatert informasjon

Første gang på messa, utrolig bra opplegg og spennende å høre foredragene. Veldig fornøyd, gleder meg allerede til neste år

- Deltager fra fjorårets matmesse

Praktisk informasjon

Sted: Norges Varemesse, Messeveien 8, 2004 Lillestrøm. Se kart.
Tidspunkt: Lørdag 14. april kl. kl. 10.00-16.00.

Biletter:
Forhåndskjøp din billett på linticket.no
Som forhåndskjøper vil du nå kunne gå rett inn på messeområdet uten kø. Du kan selvsagt også kjøpe din billett ved ankomst. Betal gjerne da med Vipps eller bankkort.

Billettpriser:
Voksen (16 +): 100,- (+ billettavgift)
Barn (0-16): 0,-
Medlem NCF: 50,- (+ billettavgift)
Bevis må fremlegges, f.eks. via NCFs medlemsside på mobil

Matmessen arrangeres av NCF Oslo / Akershus.

Klikk på logoene for mer info