Skole_SFO_barnehage_1200x500.jpg

Kurs for ansatte på skole, SFO og barnehage

Dette kurset gir de ansatte verktøykassen de trenger for å tilrettelegge for barn med cøliaki.

Barn med cøliaki må spise glutenfritt hele livet for å holde seg friske, vokse og utvikle seg normalt. De trenger voksne rundt seg som kan hjelpe til med måltider og matlagingsaktiviteter. Vi vet at de fleste gjør så godt de kan, men likevel er det mye usikkerhet knyttet til håndtering og tilberedning av glutenfri mat: Hva skjer om de bare får i seg litt gluten? Er det så farlig?

Dette kurset gir de ansatte verktøykassen de trenger for å tilrettelegge for barn med cøliaki. Rådene for håndtering av glutenholdig mat kan også overføres til andre allergener.

Kurset tar for seg følgende tema:alt

  • Hva er cøliaki og hva er konsekvensene av å få i seg gluten hvis man har cøliaki.
  • Hvilken mat som er glutenholdig og hvilken mat som er glutenfri.
  • Barn med cøliaki og deres rettigheter i forhold til glutenfri mat.
  • Ansvarsfordeling mellom foreldre og ansatte.
  • Praktiske tips og råd til hvordan servere, håndtere og tilberede trygg glutenfri mat.
  • Tips til planlegging av semesteret og kommunikasjon med foreldre, NCF og evt. helsesøster.

Alt jeg har lært i dag vil jeg få bruk for i min arbeidstid og det vil bli mye lettere å kommunisere med både barn og foreldre

Tidligere kursdeltaker

Påmelding

  • Ved interesse for kurs, ta kontakt med Iselin Bogstrand Sagen i NCF for å sette opp et kurs i din barnehage/SFO/skole. Pris 250,- per deltaker.

    iselin.sagen@ncf.no
    Tlf: 954 18 998

Klikk på logoene for mer info