Bananformkake_1200x500.jpg

Bananformkake

Kaker og desserter Over 60 min

Dette er en enkel og god formkake uten glasur som passer fint til utflukten eller stranden. Skjær opp i stykker hjemme, så er det enda mer praktisk å ta med. Likt av både små og store.

Ingredienser

2 dl brunt rørsukker    
4 egg      
80 g smeltet smør
1 banan (100 g)
3 dl Provena Rosa
2 ts bakepulver
1,5 ts kanel

Slik gjør du

  • Smør en avlang brødform (dryss med glutenfritt mel eller brødsmuler om nødvendig; har du silikonform, behøver du ikke det). Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
  • Mos bananen.
  • Visp egg og sukker til det blir lyst og luftig.
  • Bland sammen alle ingredienser inkludert smeltet smør, og visp på lav hastighet til du har en klumpfri røre.
  • Hell røren i brødformen og stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. La kaken avkjøles før du tar den ut av formen.

Tips! Det mer moden bananen er, det mer smak får du på kaken.

Kilde: Malin Flink
 

Klikk på logoene for mer info