Påskecupcakes_2_1200x500.jpg

Foto: Lise Friis Pedersen

Glutenfrie cupcakes med sjokoladefrosting

Kaker og desserter 40 - 60 min

Cupcakes med sjokoladefrosting myk som fløyel. Vil garantert bringe et smil om munnen.

Ingredienser

Ca. 20-25 cupcakes

100 g romtemperert smør
250 g sukker
2 egg
250 g glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Finrevet skall og saft fra 1 appelsin
2 dl kulturmelk/kefir

Sjokoladefrosting:
200 g mørk kokesjokolade
175 g romtemperert smør
20 g melis
2 ss kakao
100 g romtemperert Philadelphiaost

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Tilsett eggene og bland deretter inn de tørre ingrediensene.
  3. Ha i appelsinskallet, juice og kefir og rør til deigen er fin og luftig.
  4. Ha deigen over i muffinsformer, maks 2/3-del fulle.
  5. Stekes midt i ovnen ca 25 minutter ved 170 grader til de er gylne. Avkjøles på rist.

Sjokoladefrosting:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad. Sett den til side for avkjøling.
  2. Rør smør, melis og kakao godt så det blir luftig.
  3. Tilsett deretter den avkjølte sjokoladen og osten.
  4. Rør blandingen godt til den blir luftig og silkemyk.
  5. Ikke vent for lenge med å dekorere kakene.
  6. Pynt med små, fargerike påskeegg.

Kilde: Lise Friis Pedersen