Glutenfritt grovbrød

Bakverk Over 60 min

... med quinoamel, rismel, bokhveteflak, hirseflak, linfrø og solsikkefrø.

Ingredienser

4 brød

  • 2,2 l vann
  •  5 ss fiberhusk
  •  225 g quinoamel
  •  225 g rismel
  •  300 g bokhveteflak
  •  300 g hirseflak
  •  150 g knust linfrø
  •  150 g hel linfrø
  •  150 g solsikkefrø
  •  2 ts bakepulver
  •  2 ts natron
  •  1 ss salt

Slik gjør du

  1. Bland alle de tørre ingrediensene og ha det oppi vannet.
  2. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin ca 5 min.
  3. Ha deigen over i smurte og strødde former.
  4. La deigen stå kaldt minst 6 timer før steking, da blir «frøene» myke og brødet blir saftig.
  5. Settes inn i kald ovn og stekes ved 175 grader i 2 timer.