Pavlova

Kaker og desserter Over 60 min

Denne kaken, som er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova, er glutenfri og en suksess i hvert selskap.

Ingredienser

  • 1 sitron
  • 4 eggehviter
  • 2 ½ dl sukker
  • 2 ts Maizena
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1⁄2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • Jordbær og bringebær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Gni en bolle innvendig med en halv sitron.
  3. Pisk sammen eggehvitene og sukker til en fast, men ikke for stiv konsistens.
  4. Rør Maizena, eddik og vaniljesukker forsiktig inn i røren.
  5. Hell det over på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Prøv å lage en sirkel på ca. 20 cm i diameter.
  7. Stekes midt i ovnen.
  8. Etter ca. et halvt minutt setter du temperaturen ned til 150 grader.
  9. Stek til marengsen er lysebrun, ca 75 min.
  10. Skru av varmen og la marengsen stå til ovnen er avkjølt.
  11. Vend marengsbunnen over på et fat og ha på pisket krem og bærene.

Kilde: NCFs oppskriftshefte Oppskrifter og tips.