Yorkshirepudding_1200x500 Espen Edin Døhlen.jpg

Foto: Espen Edin Døhlen

Yorkshirepudding

Varmretter Over 60 min

Denne puddingen trekker til seg safter fra kjøtt og saus, og blir til en liten smaksbombe!

Ingredienser

Ca. 6 små puddinger i porsjonsstørrelse

4 egg
2 ts xantangummi
50 g tapiokamel
40 g søtris mel
30 g hvitt rismel
1 ts salt
180 ml melk evt. laktosefri for lavFODMAP
Ca. 5 ts nøytral olje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Pisk eggene lett sammen for hånd. Bland xantangummi, mel og salt sammen i en annen bolle. Tilsett eggene mens du pisker med en kjøkkenmaskin eller miksmaster. Rør inn melken litt etter litt til du får en fin og seig røre.
  3. Jeg har brukt et muffinsbrett til å lage porsjonstørrelser av Yorkshirepuddingen, men den kan også fint lages i en stor form. Smør formen(e) med fett i bunn og opp langs sidene. Sett den inn i den varme ovnen og la den stå til du ser at det begynner å ryke av oljen. Hvor lang tid dette tar avhenger av ovn og form, så følg nøye med.
  4. Når det begynner å ryke, tar du formen/muffinsbrettet ut av ovnen og fyller ¾ full av røre. Sett så tilbake i ovnen og la det steke i rundt 25 minutter for porsjonsstørrelse, og rundt 45 minutter for en stor form.
  5. Puddingen(e) er ferdige når de er fluffy og gyllne. Server de til påskelammet mens de enda er varme og hell godt med sky eller saus over.

Kilde: Julia Døhlen Edin

Klikk på logoene for mer info