Medlemsblad

glutenFRI-3-2017.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 3-2017

  • Proffe tips til hvordan du kan gi barna matglede i en boks
  • Vi tester belgfruktpasta
  • Linn Elise fra Anno: - Livet blir bare bedre heretter
  • «Kan inneholde spor av …» – en sovepute?
  • Fermentert mat og drikke – trendy tradisjonsmat som er bra for tarmen!
Forside_glutenFRI_2_2017.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 2-2017

  • Slik gjør du den glutenfrie maten sunnere
  • Bli med på utflukt – gode tips til piknikkurven
  • Vi har testet glutenfritt norsk øl
  • Cøliaki og tannhelse: Emaljens bakside
  • Forskning: Hvor sunt er glutenfritt sammenlignet med glutenholdig?
glutenFRI-1-2017_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 1-2017

  • Mitt første år med cøliaki: En lettelse å få diagnosen!
  • Ingrediensguide: Hva er glutenfritt og hva er glutenholdig?
  • Mattrender 2017: Fra sunnhet til skamløs nytelse
  • Forskning: Voksne cøliakere kortere av vekst
  • Deilig matinspirasjon til påskekosen
glutenFRI-4-2016_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 4-2016

  • Test av glutenfri hotellfrokost
  • Stor oversikt med årets glutenfrie produkter
  • Julebakstradisjoner samt noen smakfulle og lekre juleoppskrifter
  • Ny spennende studie: Ønsker å undersøke forekomsten av cøliaki i Norge
  • LavFODMAP – en anerkjent diett for irritabel tarmsyndrom
  • Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift
glutenFRI-3-2016_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 3-2016

  • Testing av glutenfri turmat til høstens fjelltur
  • Åpning av senter for cøliakiforskning i Oslo – vi har en veldig spennende tid foran oss!
  • Fargerik suppehøst – oppskrifter på lekre og fargerike supper!
  • Barn: Tredobling i antall barn med cøliaki
  • NCF tilbyr nå både mat- og bakekurs
glutenFRI-2-2016_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 2-2016

  • Hvetestivelse – elsket og hatet
  • Barn: Spiller mengde gluten i kostholdet noen rolle?
  • Glutenfrie reisetips Europa rundt
  • Test av glutenfrie lomper, hamburger- og pølsebrød 
  • Smakfulle oppskrifter til sommeren
glutenfri-01-2016_forside2.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 1-2016

  • Hva koster glutenfrie produkter i de ulike matvarekjedene?
  • Stor appetitt på alternative dietter
  • Hvor glutenfritt spiser vi egentlig?
  • Grovt og glutenfritt: Tips og råd til et «grovere» kosthold – og attpåtil noen gode oppskrifter
glutenFRI-4-2015_forside2.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 4-2015

  • Ny blodprøve kan lette diagnostisering av cøliakere
  • Lovisenberg Diakonale sykehus og NCF med nyåpnet poliklinikk
  • Årets glutenfrie produkter
  • Deilige mattradisjoner til julefrokosten
glutenFRI-03-2015_forside2.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 3-2015

  • Cøliaki, beinskjørhet og risiko for brudd
  • Rundbordsprat med forskerne
  • Kartlegging av mage- og tarmplager og cøliaki blant flyktninger
  • Ny matspalte: Ta middagen tilbake i høst!
glutenFRI-02-2015_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 2-2015

  • Virusinfeksjon – en utløsende faktor for cøliaki?
  • Årets NCF-kampanje: Klart du kan!
  • Adams Matkasse med Fri for-kasse
  • Reise: Europa rundt, og en liten stopp innom New York
glutenFRI-01-2015_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 1-2015

  • Har spisestedene merket i henhold til d e nye merkereglene?
  • Årets glutenfrie bedrift 2014
  • – Deltar i forskningsprosjekter for å hjelpe andre
  • Nettbasert dagligvarebutikk satser på glutenfrie varer
glutenFRI-04-2014_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 4-2014

  • Senter for fremragende forskning: – Med immunforsvaret i fokus
  • Hvordan testes glutenfrie produkter?
  • NCF har fått gjennomslag hos NAV
  • Mange hundre tusen nordmenn spiser glutenfritt uten medisinsk grunn
  • Julebaksten: Søtt og godt – med en litt sunnere vri
glutenFRI-03-2014_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 3-2014

  • Spennende forskningsprosjekt kan gi viktige svar
  • Skole- og barnehagestart – noen nyttige tips
  • Etter 40 års drift, er NCF fortsatt en viktig organisasjon?
  • Oppskrifter på god, saftig og glutenfri bakst!
glutenFRI-02-2014_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 2-2014

  • Spedbarn: Kan vi endre risikoen for cøliaki?
  • Undersøkelse: Glutenfri mat på sykehus
  • Belgfrukter – sunt, billig og bærekraftig!
  • Norsk cøliakiforening 40 år
glutenFRI-01-2014_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 1-2014

  • Ikke-cøliakisk glutensensitivitet – en av de glutenrelaterte lidelsene?
  • Undersøkelse: Gir skolene barn med cøliaki et likeverdig tilbud i faget Mat og helse?
  • Brimi, maten og fjellet
  • Gründeren: Det Glutenfrie Verksted
glutenFRI-04-2013_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 4-2013

  • Hvorfor er det spesielt viktig at nydiagnostiserte cøliakere spiser sunt?
  • Hvilke behandlingsmuligheter forskes det på?
  • NCF tester øl
  • Highlights fra landsmøtet
glutenFRI-03-2013_forside.jpg
Kun for medlemmer

glutenFRI 3-2013

  • Cøliaki og assosierte sykdommer
  • NCF tester pasta
  • Voksendiagnostiserte cøliakere anbefales å vaksineres mot pneumokokk
  • Motortalent med NCF på panseret