Aktuelt

Hans Otto Engvold
Ny generalsekretær i Norsk cøliakiforening

Hans Otto Engvold blir ny generalsekretær i NCF.

Juniorstyret 2023-2025 nett.jpg
Vi vil også ha is!

Haaland-isen inneholder gluten - og det er NCF Juniorstyret skikkelig skuffet over.

ostekakeweb.jpg
Fem glutenfrie festkaker til 17. mai

Her er fem herlige kaker til 17. mai-feiringen. Dessuten passer de utmerket til kakebordet i konfirmasjon eller bryllup eller andre store anledninger. 

Jytte 1280x720.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: JYTTE Fibra Håndtverksmjøl er månedens produkt i mai. Dette melet egner seg spesielt godt til baking av brød og annen gjærbakst på grunn av sine gode bakeegenskaper som gir en smidig og luftig bakst.

NO_coeliac-day-run-2024_16-9_nocta.jpg
Vi går sammen for cøliaki

Den europeiske cøliakiorganisasjonen AOECS inviterer oss til et internasjonalt og virtuelt løp. I tidsrommet fra 13. til 19. mai kan kan du gå, sykle eller løpe sammen med cøliakere fra hele Europa. Bli med du også! Inntektene går til å støtte leveranser med glutenfri mat til de med cøliaki i det krigsherjede Ukrania.

Foto_Stepahnie-Verhart_iStock-1280x720.jpg
Nær halvparten er plaget med fatigue

Mellom 40 og 50 prosent av alle som ble diagnostisert med cøliaki ved Stavanger sentralsjukehus viste seg å være plaget med fatigue. Heldigvis var det også en god nyhet i forskningsmaterialet.

Elverum_1280x720.jpg
Familiecamp på Elverum

Vi har fått noen avbestillinger, så det er fortsatt noen ledige plasser på NCFs glutenfrie familiecamp! I år arrangeres leiren fra 30. juni til 4. juli, og som vanlig samles vi på Elverum Folkehøgskule til innholdsrike dager med morsomme aktiviteter hvor mestring, samhold og glutenfri matglede står i fokus.

Foto-Jon-Petter Thorsen-Aptum-DSC_9773-1200px_edited.jpg
Ny glutenfri utdanning på UiA

Det skjer spennende ting på Universitetet i Agder. De tilbyr nå et helt nytt glutenfritt studietilbud – og du må søke før 1. juni!

Stortinget_foto_Stortinget_16_9.gif
Møt oss foran Stortinget

I år feirer Norsk cøliakiforening 50 år. Det har vært en utrolig reise siden foreningen ble stiftet den 6. mai 1974, og vi i sekretariatet vil feire jubileet med en stand på Eidsvoll plass foran Stortinget mandag 6. mai, fra klokken 14:00 til 17:00.

NCF 50 logo 1280x720 .png
Norsk cøliakiforening feirer 50 år

– Det har vært litt av en reise med tanke på kunnskap, produktutvikling og ikke minst fokuset på sunnere glutenfrie produkter, sier styreleder Linn Eli Haugli Jensen.

CUT 1.png
Månedens produkt april

ANNONSE: Schär Flerkornbrød - ny forpakning, samme smak, mindre plast

Hurra rosa_edited.jpg
Vi jubilerer!

I år er det 50 år siden Norsk cøliakiforening ble stiftet! Og for en reise det har vært!

Påskeegg (2).jpg
Kan jeg spise påskemarsipan?

Er du en av dem som lurer på om du trygt kan kose deg med påskemarsipanen ? Vår kliniske ernæringsfysiolog Therese Lensnes har svaret.

1280x720_Panerte-torsketerninger-i-skål-med-lefse-dip-salat.jpg
Månedens produkt mars

ANNONSE: Norway Seafoods Sprø Torskebiter er en glutenfri nyhet i frysedisken hos REMA 1000, fra produsenten Lerøy Seafood AS.

Bursdag_1280x720.jpg
Tips til glutenfri bursdag

Å bli bedt i bursdagsselskap er stas, men barn med cøliaki, og ikke minst foreldrene, kan oppleve å bli usikre og bekymret. Her er noen tips som gjør feiringen hyggelig for små og store.

Familiecamp-24-1280x720.jpg
Årets familiecamp i Nord-Norge er dessverre avlyst

Familieleiren ved Sjunkhatten leirskole i 2024 er dessverre avlyst.

Kollasje_Årets_vinnere_2023_850x478.jpg
Årets glutenfrie bedrift 2023 er kåret

Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift 2023 er kåret. Tre flotte bedrifter som bidrar til gode glutenfrie matopplevelser på hver sin måte, har mottatt heder og ære for den jobben de gjør. Her kan du møte de verdige vinnerne.

Immunceller_iStock-1280x720.jpg
Cøliaki og andre autotoimmune sykdommer

Vi blir født med et utvalg gener, og noen av disse kan gjøre oss disponerte for å utvikle cøliaki. Det er også slik at dersom du er disponert for cøliaki, så er du også disponert for noen andre autoimmune sykdommer.

Glad-jente,-istock-1200x500.jpg
Tips til deg som får en glutenfri julegjest

Å lage glutenfri mat er kanskje lettere enn du tror! Her er noen gode råd til deg.

prisvekst-2_web.jpg
Glutenfrie priser til himmels

Matprisene har økt for alle, og glutenfrie produkter har ikke sluppet unna. Vi har sammenlignet dagens priser med priser på et utvalg varer fra januar 2019. Produktet med størst prisøkning har nesten blitt dobbelt så dyrt, men ser vi på hele «handlekurven» under ett har priser på glutenfritt økt med 28 prosent på fire år.

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem