Glutenfri kjøleskapsgrøt med blåbær og solbær.jpg

Glutenfri kjøleskapsgrøt med solbær og blåbær

0 - 20 min

Denne digge og glutenfrie kjøleskapsgrøten har en smak av sommer. Glutenfri kjøleskapsgrøt er lettvint å lage, billig mat og ikke minst - den smaker herlig, nesten som en dessert!

Ingredienser

To porsjoner

2 dl glutenfrie havregryn

2-3 dl mandelmelk

1 ts vaniljesukker

1 ss solbærsyltetøy

En håndfull solbær og blåbær (friske eller frosne)

En liten klype salt

Søtning etter ønske (f.eks. honning)

Slik gjør du

  1. Rør sammen glutenfrie havregryn, vaniljesukker, salt og mandelmelk og la stå over natten i kjøleskapet, eller minst et par timer.
  2. Ta to glass og ha litt solbærsyltetøy i bunnen av hvert glass før du fyller opp med grøten. For ekstra fin effekt kan du røre lett rundt og få fine solbærbølger i glasset.
  3. Topp hvert glass med litt solbær og blåbær - og honning, om du trenger ekstra søtning. Server og kos dere.

 

Tips! Du kan bytte ut mandelmelken med vanlig melk, plantemelk, Biola eller kanskje en yoghurt. 

 

Klikk på logoene for mer info