
Glutenfri kjøleskapsgrøt med solbær og blåbær
0 - 20 min
Ingredienser
To porsjoner
2 dl glutenfrie havregryn
2-3 dl mandelmelk
1 ts vaniljesukker
1 ss solbærsyltetøy
En håndfull solbær og blåbær (friske eller frosne)
En liten klype salt
Søtning etter ønske (f.eks. honning)
Slik gjør du
- Rør sammen glutenfrie havregryn, vaniljesukker, salt og mandelmelk og la stå over natten i kjøleskapet, eller minst et par timer.
- Ta to glass og ha litt solbærsyltetøy i bunnen av hvert glass før du fyller opp med grøten. For ekstra fin effekt kan du røre lett rundt og få fine solbærbølger i glasset.
- Topp hvert glass med litt solbær og blåbær - og honning, om du trenger ekstra søtning. Server og kos dere.
Tips! Du kan bytte ut mandelmelken med vanlig melk, plantemelk, Biola eller kanskje en yoghurt.