
Foto: Therese Elstad
Risboller i langpanne
Jul Over 60 min
Ingredienser
2 ½ plater kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
1 pk delfiafett
2 egg
2 ss sukker
½ pose puffet ris
Slik gjør du
- Smelt sjokoladen i kaffen ved svak varme.
- Smelt delfiafettet ved svak varme og avkjøl det noe.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Bland sammen eggedosis og sjokoladen/kaffen. Tilsett deretter delfiafettet, litt av gangen under stadig visping. Røren skal være jevn og fin.
- Rør inn puffet ris til passe konsistens med slikkepott.
- Ha bakepapir i en liten langpanne, og fordel risblandingen jevnt utover.
- Sett langpannen kjølig i et par timer eller over natten slik at sjokoladen stivner.
- Løft den stivnede kaken ut av langpannen, og skjær den i firkanter.
- Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.
Kilde: NCF