Sunnmøre_1280x720.jpg

Reisetips!

Her finner du noen gode tips til turen!

 1. Mange land har egen cøliakiforening, ta en titt på foreningens hjemmeside i det landet du skal besøke. Det står ofte generelle tips og råd på engelsk. Ta også kontakt med foreninger – de kan ofte hjelpe deg med hvor man får kjøpt glutenfri mat. Er det i supermarkeder? Eller kanskje helsekostbutikker eller apotek? Mange kan også råde deg til konkrete hoteller og spisesteder som har et glutenfritt tilbud.

  Se: Oversikt cøliakiforeninger
   
 2. Facebook: Ta gjerne turen innom facebook-gruppen Norsk cøliakiforening - NCF. Her kan du plukke opp mange tips.
 3. Oversettelse: Når du skal reise til utlandet, kan det være lurt å ta med en kort tekst om glutenfri mat som er oversatt til landets eget språk. Oversettelsen kan du vise til ansatte på hotell og spisesteder. Som medlem i NCF har du tilgang til slike oversettelser på medlemssiden på ncf.no.

  Se: Oversikt oversettelser
   
 4. Mange av våre fylkeslag har gode tips for kjente feriesteder. Som medlem kan du kontakte laget ditt, kanskje kan de sette deg i kontakt med noen som har kunnskap om glutenfritt på stedet du skal reise til.
 5. Ved bestilling av hotell, hør med hotellet om de har glutenfri servering. Og gjerne også om det er mulig å få kjøpt glutenfrie produkter i nærheten.
 6. Ta gjerne med litt brød/knekkebrød til selve reisen og de første dagene, så har du litt i tilfelle du ikke finner glutenfritt med det samme.
 7. Noen land har restriksjoner i forhold til det å ta med mat inn i landet. Er du i tvil, ta kontakt med ambassaden.

Og sist, men ikke minst – ikke la maten stoppe deg når du skal på tur! Se mulighetene, reis for å oppleve!