Anettes appelsinkake web.jpg

Foto: Anette Årsland

Saftig, glasert og glutenfri appelsinkake

0 - 20 min

En lettvint, glutenfri kake som alltid blir god, er bra å ha på reportoaret. Sesongens deilige appelsiner gir kaken og glasuren et løft.

Ingredienser

200 g smør

200 g sukker

3 eggeplommer

Revet skall av 2 appelsiner

200 g glutenfritt mel

2 ts bakepulver

3 stivpiskede eggehviter

Saften av 1 appelsin

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader, før du pisker smør og sukker hvitt.
  2. Tilsett eggeplommene, en etter en.
  3. Rør inn revet appelsinskall før det tørre røres inn.
  4. De stivpiskede eggehvitene blandes med appelsinsaften og vendes inn i deigen.
  5. Kaken helles i en smurt springform og stekes på 175 grader i ca 45 min. på nederste rille.
  6. Etter at kaken er avkjølt glaseres den med appelsinglasur laget av melis og saften av den andre appelsinen.

 

Tips: Litt av melet kan gjerne byttes ut med kokosmasse.

 

Kilde: Oppskrifter og tips – NCF Den glutenfrie bakeskolen

Klikk på logoene for mer info