Camilla-R-bil-1200x500.jpg

Jyttemjøl fra Holmen Crisp

- Jeg vil gjerne få trekke frem vår glutenfrie brødoppskrift som jeg får mange gode tilbakemeldinger på fra kunder. Godt og sunt brød er viktig i vårt nordiske kosthold, sier Camilla Rostad, som er andre generasjon i Holmen Crisp som lager Jyttemjølet. 

Det var Camillas far, Håkon Rostad, som sammen med sine brødre og sin kone Sigrun, bygde opp Holmen Crisp. Håkon  var på mange måter «første mann til mølla» da han satset på glutenfritt i en tid hvor kunnskapen om glutenfritt ikke var særlig stor blant folk flest. 

Jyttemjølet

Jyttemjølet bærer navnet etter sin grunnlegger Jytte Norlander. Hun var opprinnelig dansk, men giftet seg i Sverige. Jytte hadde både cøliaki og DH, og som husstellærer var hun ikke særlig imponert over datidens glutenfrie melblandinger, og startet derfor sin egen glutenfrie mølle. Dessverre døde Jytte i en tragisk bilulykke og Holmen Crisp kjøpte møllen i 1994. Siden er Jyttemjøl-serien utvidet med fire forskjellige melblandinger, og flere er på trappene. 

Arv

Familie og tradisjoner står sterkt i bedriften, noe som ikke minst skinner igjennom på produktenes design. Hver melpakke har fått tegning av en som har vært viktig for bedriften. Arv håndverksmjøl har tegning av far Håkon Rostad, mens Camillas mor, Sigrun, pryder Fibra håndverksmjøl.

– Moren min er familiens baker, og hun har vært særlig med på å utvikle Fibra teff-melet. Og hun har testet seg fram til de beste oppskriftene for gjærbakst, forteller Camilla.
Og portrettene på posene har vakt oppsikt, og vunnet flere priser for sitt design.

alt

Brød med Jytte Arv og Teff er populært, forteller Camilla Rostad i Holmen Crisp. Oppskriften finner du HER
 Foto: Silje Feiring  

Klikk på logoene for mer info