Glad-jente,-istock-1200x500.jpg

Glutenfri bakst KAN smake vidunderlig!

Her kan du lese om da Ena for første gang fikk oppleve at glutenfri bakst kan smake vidunderlig. Denne og flere historier om glutenfrie matgleder fra medlemmene våre, kan du lese her. 

 

 altFamiliens glutenfrie favorittbrød

Jeg har lenge ønsket å dele denne oppskriften med alle som må ha glutenfri mat. Jeg kan ikke ta æren for denne oppskriften, men etter at min datter delte oppskriften med meg I fjor sommer, fikk alle i familien et nytt favorittbrød, både de som må spise glutenfritt og de som tåler gluten. Brødet blir like godt om det lages om kvelden og hever i kjøleskap over natten, som om det lages om morgenen – da bare luner jeg all melken og bruker ca 25 g gjær (alternativt en halv pose tørrgjær) og hever på benken en liten time før steking. Jeg sverger til silikonform når jeg baker brød. I dette brødet bruker jeg Semper Mix Fiber (eller Semper Grov Mix) – og som müsli bruker jeg bare en blanding av glutenfrie havregryn, chiafrø, gresskarkjerner, bohveteflak eller annet jeg har i huset. Bytter ofte ut kesam med crème fraiche eller rømme eller hva jeg måtte finne av noe syrlig i kjøleskapet. Gidder ikke en gang hente frem bakemaskinen, da det er veldig lett å røre sammen denne deigen for hånd. Holder seg godt i pose på benken i flere dager og blir kjempegodt etter en tur i brødristeren. Anbefales på det sterkeste! Originaloppskriften finner dere her.

Ingeborg


altBananpannekaker og chiagrøt med granola og bær

Bananpannekaker og chiagrøt med granola og bær er en kombo som er heilt magisk som frukost eller som lunsjrett.


 Anne-Berit

 


Varme glutenfrie bagelsalt

Jeg fikk en liten aha opplevelse da jeg testet Elda sitt nye Allbruksmel for første gang! Brukte oppskriften til Pappa Uten Gluten på bagels, og de ble så supergode og saftige som jeg aldri har smakt glutenfri bakst. Ikke minst var melet helt fantastisk å jobbe med. Jeg har alltid bakt mye, men etter jeg fikk cøliaki for snart 8 år siden, har det ikke blitt så mye da jeg ikke helt klarer å jobbe med de glutenfrie meltypene. Så når Elda Allbruksmel ble lansert, fant jeg tilbake bakegleden og har bakt flere ganger i uken. Ingenting er som varm bakst rett fra ovnen!

Maria

 


Hipp hurra for Fagervik Kafe!

Jeg ønsker å dele en kjempefin opplevelse jeg hadde her i sommer! Var ute på sykkeltur langs Mjøsas flotte sykkelstier da vi ankom Jessnes og fiskerhytta Fagervik kafe. Der jeg til min gledelig overraskelse kunne få bestille glutenfrie vafler! Det var også flere andre retter, bl.a. dagens suppe som var glutenfri! Man blir jo spesielt opptatt av mat da man har denne type intoleranse. Man kan jo ikke være helt sikker på å få kjøpt noe dit man kommer, og ihvertfall ikke vafler!!! Så hipp hurra for Fagervik Kafe!!

Dagny Lisbeth


alt- Pappa, vet du hva? Vi kan spise alt!

Min beste glutenfrie matopplevelse handler om mine to nieser som begge har cøliaki og som var 5,5 år og 4 år da min yngste sønn feiret sin 1-års dag i mars i år. Jeg fikk selv diagnosen cøliaki for litt over ett år siden. Da vi skulle feire bursdagen til min sønn, hadde min søster og familien hennes kommet fra Nord-Norge til Bergen. Jeg hadde planlagt at alle skulle kunne spise det samme. Pølser med pølsebrød og glutenfri pølsebrød og vanlige og glutenfrie pizzasnurrer. Jeg hadde laget glutenfri sjokoladekake og glutenfri bløtkake og fruktspyd. Da kakene skulle serveres sa jeg til mine to nieser at de kunne spise alt sammen siden alt var glutenfritt! Gleden hun eldste viste da var til å bli rørt av! For de har blitt vant med å høre at det alltid er noe de ikke kan spise. Hun ble så glad at hun hoppet opp og ned, og sa til faren sin " Pappa, vet du hva? Vi kan spise alt! Alt sammen er spesial!" Hun ble så glad for at de kunne spise alt som ble servert og jeg blir nesten rørt av å tenke på det i dag! Dette er min aller beste glutenfrie matopplevelse!  Å se små barn bli så glad varmer virkelig et tantehjerte! 

Alise


 alt- Blir så glad når jeg får til så fin glutenfri sukkerbunn!

Jeg blir så glad når jeg får til så fin glutenfri sukkerbunn.

Mona


Glutenfri bakst KAN smake vidunderlig!

Jeg var hos Kjøkkenskapet en dag - her i Kristiansand, for å finne en lørdagsoverraskelse til min sønn på 7 år. Jeg kjøpte en skillingsbolle til han, og hun bak disken lurte på om jeg ville ha noe til meg selv. Jeg svarte "nei takk, jeg har cøliaki..."  
 "Men vi har glutenfritt", svarte hun.  "Ja, men jeg synes ofte at glutenfrie bakevarer er ganske smakløse og har en rar konsistens", parerte jeg. 

"Det er ikke tilfelle - vi har virkelig god glutenfri bakst her", sa hun. Men jeg lot meg ikke overbevise, og takket høflig nei. 

Men hun ga seg ikke. Se her, du skal få få en gratis - så går du hjem, smaker på den, og så blir du helt sikkert overbevist om at glutenfritt kan smake bra, smilte damen bak disken. Jeg tok omsider imot, gikk hjem - og hun hadde helt rett. Det smakte helt nydelig. Glutenfri bakst KAN smake vidunderlig!

Ena


altGlutenfri kampmat

Fotballspelar Bjørn-Håkon (11) skulle nyleg ha med seg sveler til ein fotballkamp i Ørsta. Då tok han med seg glutenfrie sveler, og alle spelarane fekk det etter kampen. 

Hjørdis


alt- Denne kobrakaka er glutenfri i seg selv!        

Denne kobra kaka er jo glutenfri i seg selv. Og jeg baker ofte glutenfrie rundstykker. Og bringebærkaka fra heftet deres ble god.

Kjersti

 


altMin matglede

Matglede for meg er suppe kokt på salt svineknoke med masse rotgrønnsaker og glutenfritt flatbrød til. 

Lisbeth

pappanett.jpg

Tre heldige vinnere

Vi har trukket tre heldige vinnere blant de som delte sine matglede-historier med oss, som hver vinner en utgave av Den store glutenfrie bakeboka. Vinnerne er kontaktet, og premien er på vei.

Vi gratulerer! ​​​​​​​

Klikk på logoene for mer info