budapestkake web.jpg

Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Glutenfri rullekake med marengs

Kaker og desserter Over 60 min

Dette er den tropiske søsteren til kvæfjordkake og pavlova, og er fantastisk god.

Ingredienser

Vaniljekrem
2,5 dl kremfløte
2,5 dl melk
100 g sukker
30 g maisenna
½ vaniljestang
4 eggeplommer

 

 

Marengs:
5 eggehviter
½ ts sitronjuice
320 g sukker
100 g finhakkede mandler
35 g maisenna
35 g skivede mandler til pynt

 


Montering:
4 dl kremfløte
4-5 modne og søte ferskener
1 pasjonsfrukt

Slik gjør du

Vaniljekrem
1. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene fra den ene halvdelen. Ha i en kjele sammen med stangen, fløte og melk. Varm opp til det ryker.
2. Skill eggehviter og plommer. Pisk eggeplommer, sukker og maisenna. Pisk inn den varme væsken. Hell tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under omrøring. Den er ferdig når du har en tykk og glatt krem.
3. Hell den varme kremen over i en dyp tallerken og ha plastfolie tett oppå den varme kremen. Avkjøl helt i kjøleskapet.

 

Marengs:
1. Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
2. Pisk eggehviter og sitronjuice til luftig skum og tilsett litt og litt av sukkeret. Pisk i 10 minutter til du har en fast og blank marengs der sukkeret har gått i oppløsning.
3. Vend inn finhakkede mandler og maisenna.
4. Ha marengsen i en sprøytepose med rund tyll eller klipp 1 cm stort hull i enden av posen. Du kan også stryke marengsen rett ut på bakepapir hvis du ikke har sprøytepose, men ved å sprøyte den ut har du kontroll på hvor marengsen bøyer seg når den senere skal rulles. Sprøyt lange og tette striper ut til et rektangel på et bakepapir.
5. Dryss skivede mandler over marengsen, og stek i den nedre delen av ovnen i 15-20 minutter til den har fått litt farge. Avkjøl på stekebrettet.

Tips: Det er så typisk at når kaken er ferdig så har man ikke langt nok serveringsfat. Mål det lengste fatet eller fjølen du har og ikke sprøyt lenger enn det.

 

Montering:
1. Legg et bakepapir og et annet stekebrett over marengsen. Vipp brettene rundt så du får snudd marengsbunnen. Ta av papiret som marengsen har stekt på.
2. Pisk opp vaniljekremen. Pisk 4 dl kremfløte til fast krem og bland godt med vaniljekremen.
3. Bre kremen utover undersiden av marengsbunnen, men la det stå igjen 10 cm i enden av rullen, i den retningen som går langs stripene.
4. Skjær fersken i skiver og legg over kremen. Det blir enklest å rulle den sammen om du legger skivene i samme retning som stripene. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje, fordel jevnt over frukten.
5. Rull bunnen tett sammen. Avslutt der det ikke er krem og vend rullen så skjøten er ned. Rull papiret rundt og la stå 1 times tid i kjøleskapet før du legger det på serveringsfat. Pudre med litt melis og server.

alt

Styling og foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

 

Klikk på logoene for mer info