Dobbel pavlova med kirsebær.jpg

Dobbel pavlova med kirsebær

Kaker og desserter Over 60 min

Hvis du vil imponere med en god kake i julen, så prøv med denne smakfulle varianten med kirsebær, mørk sjokolade og valnøtter.

Ingredienser

12 porsjoner

6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
2 ts espressopulver

Fyll:
600 g frosne kirsebær
1 dl vann
1 dl sukker
½ dl portvin
3 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
1 dl valnøtter
 

Slik gjør du

Varm stekeovnen til 90 °C. Dekk 2 stekeplater med bakepapir og tegn opp en sirkler på ca. 20 cm midt på bakepapiret på hver plate. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens pisken går og pisk til en blank, smidig og fast marengs. Sikt inn kakao og espressopulver og vend forsiktig til blandet. Fordel marengsen innenfor de to sirklene slik at du får to pavlovabunner. Stek begge sammen i ovnen i 90 minutter. Bytt plass på de halvveis i steketiden. La avkjøles helt i ovnen med døren på gløtt, gjerne over natten.

Kok opp kirsebær og sukker i en kjele og la småkoke i 5 minutter. Rør inn portvin og sil av kirsebærene. Kok væsken videre i 5 minutter og avkjøl. Grovhakk valnøtter og riv sjokolade. Legg den ene marengsbunnen på et kakefat. Pisk fløte til stiv krem og spre halvparten utover marengsbunnen. Dryss på valnøtter, revet sjokolade og hele kirsebær. Legg på den andre marengsbunnen og gjenta prosessen. Server med en gang, og hell over kirsebærsirup ved servering.

 

 

 

Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen

Klikk på logoene for mer info