Homemade-Apple-Pie-Dessert.-627252306_2136x1410.jpeg

Glutenfri eplekake

Kaker og desserter Over 60 min

Saftig glutenfri eplekake med mandler eller nøtter som smaker like godt til kaffekosen som dessert.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl sukker/1 ½ dl fruktose
  • 200 g smør/margarin
  • 3 dl glutenfritt mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl malte nøtter eller mandler
  • 3–4 epler
  • 1-2 ss sukker til strø
  • ca. 1/2 ts kanel til strø

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smøret, avkjøl noe og bland det i eggedosisen.
  3. Rør forsiktig inn mel, bakepulver og nøtter.
  4. Deigen helles over i smurt kake form.
  5. Skrell eplene og skjær de i båter.
  6. Putt eplebåtene oppi kakerøren.
  7. Strø over sukker og kanel.
  8. Stekes ved 180 grader i 45 minutter på nederste rille.

Tips: Serveres med pisket krem, iskrem eller vaniljesaus.

Klikk på logoene for mer info