anettes-bolle-web.jpg

Foto: Anette Årsland

Glutenfrie fastelavnboller

0 - 20 min

Disse bollene er så gode at det nesten er umulig å smake at de er glutenfrie. Fyll dem med krem og syltetøy til fastelavn, eller varier med rosiner til alle andre dager i året!

Ingredienser

(ca. 16. stk.)

150 g smør/margarin

5 dl melk

1 pk gjær

2 ss fiberhusk

1 dl sukker

2 ts kardemomme

100-120 g (1,5–2 dl) Jyttemel original

500 g Semper mix

Slik gjør du

1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.

2. Visp fiberhusk ut i væsken og la det svelle 5-10 min.

3. Ha i sukker, kardemomme og mel.

4. Elt deigen smidig.

5. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 min.

6. Rull deigen ut til boller

7. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett.

8. Etterheves under plast til nesten dobbel størrelse, ca. 30 min.

9. Trill deigen til boller Pensle bollene med sammenvispet egg.

10. Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen.

Del avkjølte boller og fyll med krem og syltetøy eller vaniljekrem og bær. Strø gjerne litt melis over før servering.

Klikk på logoene for mer info