web-påskekake.jpg

Deilig, glutenfri sjokoladekake med påskepynt

40 - 60 min

Denne glutenfrie sjokoladekaken har fått påskepynt på seg, men er like god hele året. Kaken er enkel å lage, ser bra ut, har få ingredisener og smaker kjempegodt. Hva mer kan man ønske seg av en herlig sjokoladekake?

Ingredienser

300 g melis

5 egg

260 g mandelmel (malt mandel)

400 g mørk sjokolade

150 g sukker

150 g fløte

150 gram smør

Pynt - vi har brukt mandel- og marsipanegg fra Anthon Berg.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Visp egg og melis godt i ca 15 minutter.
  3. Smør en springform på 23 cm godt og kle den med bakepapir.
  4. Vend inn mandelmelet og hell blandingen i en springformen. Sett kaken midt i ovnen i ca 35 minutter. 
  5. Ta ut kaken og la den bli helt kald før du glaserer den.
  6. Hakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt sukker, fløte og smør i en gryte. La det syde et par minutter før du heller blandingen over sjokoladen og rører forsiktig rundt. La kjølne til glasuren kan smøres på kaken..
  7. Del forsiktig mandelbunnen i to. Smør sjokoladeglasuren på bunnen og sett lokket på toppen. Fordel resten av glasuren over og rundt kaken.
  8. Pynt med påskeeggene og server.

 

Tips! Kaken er en skikkelig konfektkake og søt - det kan derfor være deilig å strø litt flaksalt på toppen. Eller hva med å rive litt appelsinskall på for en litt friskere smak? Her kan du variere pynten etter sesong og din egen smak.

Foto: Tjodunn Dyrnes

Klikk på logoene for mer info