Magevennligmat-krumkaker-med-appelsin -ny.jpg

Glutenfrie krumkaker med appelsin

Jul 0 - 20 min

Sprø krumkaker hører hjemme på kakebordet i julen. Denne versjonen er tilsatt appelsin! Prøv den. Kanskje blir det familiens nye favoritt?

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 25 krumkaker

4 egg

200 g sukker

200 g Toro Glutenfri fin kakemiks

4 ss potetmel

1 ts kardemomme

½ ts fiberhusk/physillium husk

Revet skall og saft av ½ -1 1/2 appelsin

Evt. ca 1 dl appelsinsaft

Slik gjør du

  1. Start med å smelte smøret. La det avkjøles mens du visper en luftig eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen mel, potetmel, kardemomme og husk. Sikt det inn, litt etter litt, i eggedosisen. Tilpass mengden mel til du har en glatt og fin røre.
  3. Vask appelsinen godt i lunkent vann slik at du får av voks på skallet. Finriv skallet av halve appelsinen og tilsett i røren sammen med 4-5 spiseskjeer med appelsinsaft og det avkjølte smøret. Bland godt sammen og la røren stå i kjøleskapet over natten før den stekes.
  4. Røren kan bli ganske tykk og hard, så rett før du skal steke krumkakene kan du gjerne tilsette ekstra appelsinsaft eller vann (litt av gangen, til du har riktig konsistens) og vispe den flytende igjen. Røren skal minne om vaffelrøre, men litt tykkere og seigere.
  5. Stek krumkakene i et krumkakejern. Legge en spiseskje røre i midten av jernet. Spray på litt formfett innimellom, eller pensle med litt smør, slik at krumkakene ikke setter seg fast.
  6. Krumkakene trenger ikke lang tid, men er ferdige når de er gyllenbrune.  Rull de nystekte krumkakene til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne. Legg på rist for avkjøling og fjern pinnen rett før den blir helt kald. Oppbevar krumkakene i en kakeboks frem til de skal spises.

Tips: Pensle innsiden av krumkakene med smeltet sjokolade for å få ekstra god smak og en mindre porøs krumkake. Dette gjør at den blir litt lettere å spise som en iskrem-kjeks i hånda, enten med iskrem, multekrem, trollkrem eller vanlig krem i! Topp gjerne med revet sjokolade eller friske, varme bær. 100 g smeltet sjokolade holder til ca. 8-10 krumkaker.

 

Oppskrift og foto: Julia Edin

Klikk på logoene for mer info