Kokoskake_1200x500.jpg

Foto: Wenche Andersen

Kokoskake

Kaker og desserter Over 60 min

Nydelig god kokoskake med mokkabønner og krem.

Ingredienser

Kakebunn:
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
2 1/2 dl sukker
½ pk mokkabønner eller ½ plate hakket mørk kokesjokolade (evt uten melk)
1/2 ts bakepulver
2 1/2 dl kokos

Krem:
Ca. 3 dl kremfløte, laktosefri eller bruk Gryr
Mokkabønner og hakket mørk kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Visp eggehviter og sitronsaft til en stiv masse. Tilsett sukker i 2-3 omganger under vipsingen. Vend inn mokkabønner/hakket kokesjokolade, bakepulver og kokos.
  2. Dekk bunnen i en 24 cm form med bakepapir og smør kanten med olje.
  3. Hell i røren og stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 grader ca. 40 minutter.
  4. Pisk fløten og vend inn hakket sjokolade. Bre kremen over kaken rett før servering. Pynt evt med mokkabønner og kokosflak.

Kaken kan bakes 1-2 dager før servering. Pakk kokosbunnen (uten krem) i matpapir/klede og la ligge i romtemperatur.

Kilde: Wenche Andersen

Klikk på logoene for mer info