Løk- og skinkepai _1200x500.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Løk- og skinkepai

Varmretter Over 60 min

Bruk høstens råvarer sammen med en lun geitost for en spennende vri på den tradisjonelle løk- og skinkepaien.

Ingredienser

Paibunn:
250 g fint glutenfritt mel, f.eks. Toro
lys melblanding
125 g smør, kaldt og i biter
Ca. 2 ss kaldt vann

Fyll:
6 egg
3 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
1 liten rødbete
150 g kokt skinke i biter
1 bunt timian
1 rødløk
50 g erter
100 g chèvre
Ev. 2 ss pinjekjerner til servering
Ev. 2 ss gresskarkjerner til servering

 

Slik gjør du

altHa glutenfritt mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til konsistensen blir til fine smuler. Tilsett vann og kjør til deigen klumper seg. Ta deigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til den blir fast og fin. Form til en flat disk, pakk i plast og la hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. Trykk deigen ut i en paiform og stikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 10 minutter.

Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Riv rødbete i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller bruk en ostehøvel. Fordel skivene på bunnen av paien. Tilsett skinkei skiver og finhakket timian. Hell eggeblandingeni paiformen og pynt paien med skivet rødløk, erter og chèvre i biter. Stek i nederst/ midten av ovnen i ca. 25 minutter (200 °C). Om kantene blir for brune, kan man dekke dem til med litt folie. Avkjøl noe før servering slik at paien setter seg.

Serveringstips! Rist pinjekjerner og gresskarkjerner lett i en varm, tørr stekepanne. Dryss over paien og server med frisk timian på toppen.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen

Klikk på logoene for mer info