Panna-Cotta_web.jpg

Foto: Espen Edin Dølen

Panna cotta med blåbær og appelsin

Jul 40 - 60 min

Panna cotta serveres året rundt i Italia og betyr rett og slett kokt fløte. Vanligvis lages den med vanilje, men her er en fornorsket variant med en deilig smak av jul. 

Ingredienser

4 porsjonsglass

8 plater gelatin
2 dl godt blåbærsyltetøy
3 ss appelsinsaft
revet skall av 1 appelsin
1 stk vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang
5 dl (laktosefri) kremfløte
1 dl sukker
friske blåbær og mandarinbåter til pynt
 

Slik gjør du

1. Legg 4 gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
2. Vask appelsinen godt i varm vann og fin-riv skallet.
3. Ha halvparten av appelsinskallet i en liten kjele, sammen med blåbærsyltetøyet og 3 spiseskjeer ferskpresset appelsinsaft. Varm blandingen til det når kokepunktet.
4. Klem vannet av gelatinplatene og rør de inn i syltetøyet.
5. La syltetøysblandingen avkjøles litt før du fordeler det i dessertglass. La det stivne godt i kjøleskap, minst ett par timer.
6. Legg 4 gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
7. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha de i en kjele sammen med stengene, stjerneanis, kanelstang, kremfløte og sukker. Kok opp og dra kjelen til siden.
8. Hell blandingen over en sil slik at du får fjernet krydderiene. Rør inn gelatinplatene i melkeblandingen og la det avkjøle.
9. Fordel Panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet i bunnen. La alt stivne i kjøleskapet i minst to timer. Pynt med friske bær på toppen og server.

Klikk på logoene for mer info