Rundstykker_1200x500.jpg

Glutenfrie rundstykker, hamburgerbrød eller pølsebrød

Bakverk Over 60 min

Oppskriften til disse saftige glutenfrie rundstykkene med Kesam kan også brukes til å bake hamburgerbrød og pølsebrød.

Ingredienser

  • 1 boks Kesam
  • 3 dl varmt vann
  • 2 strøkne ss fiberhusk
  • 70 g (3 toppede ss) Jyttemel
  • 50 g gjær
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 500 g (1 pk) Semper Fin mix eller Mix med fiber

Slik gjør du

Bruk en kjøkkenmaskin om mulig. Hell Kesam og varmt vann opp i bollen og bland godt. Pisk fiberhusk og Jyttemel ut i den lunkne blandingen. Start maskinen og la den gå til det blir en jevn masse. Bland deretter i resten av ingrediensene og la maskinen gå i ca 5 minutter. La deigen heve i bakebollen i ca 30 minutter. Trill ut rundstykker. Ta litt olje i håndflata hvis deigen henger fast. Rundstykkene heves tildekket i ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader ca 12 minutter.

Denne deigen kan også brukes til pølsebrød og hamburgerbrød. Hvis man tilsetter litt sukker og rosiner får man boller. Øsker man å lage loff må man ha deigen oppi en smurt eller bakepapirkledt form og øke steketiden til 30 min.

Kilde: Reidar Christensen

Klikk på logoene for mer info