Skolebrød_1200x500_2.jpg

Foto: Lise Friis Pedersen

Skolebrød

Bakverk Over 60 min

Bli med og feire skolebrødets dag med deilige, glutenfrie skolebrød!

Ingredienser

150 g smør/margarin                               
5 dl melk
1 pk gjær                                
2 ss fiberhusk                                                         
1 dl sukker                               
2 ts kardemomme                   
100-120 g (1,5–2 dl) Jytte Arv                    
500 g Semper Mix   

Fyll:
1 pakke vaniljekrem
1 pakke melis (+ litt vann)
1 pose kokosmasse

 

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, ha i melk og varm til fingervarm 37 grader, løs opp gjæren.
  2. Visp fiberhusk ut i væsken.
  3. Ha i sukker, kardemomme og mel.
  4. Elt deigen smidig.
  5. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
  6. Del deigen opp i passelig store emner, trill de til boller, trykk de litt flate og lag en fordypning i midten.
  7. Settes på bakepapirkledd stekebrett og legg en passelig klatt vaniljekrem i midten
  8. Etterheves i ca. 30 minutter.
  9. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter.
  10. Avkjøles på rist.
  11. Bland melis og vann til en tykk grøt som legges rundt vaniljekremen.
  12. Ha litt kokosmasse på en tallerken og trykk forsiktig skolebrødene oppi kokosen med melissiden ned slik at kokosmassen klistrer seg fast i melisen.

Klikk på logoene for mer info