Sommersalat-4_1200x500.gif

Foto: Edin Design

Sommersalat

Salater 0 - 20 min

Sommersalat med jordbær og sprøstekt skinke.

Ingredienser

2 porsjoner/ en liten salatbolle

  • 6-8 skiver spekeskinke
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 pakke crispisalat eller annen salatblanding
  • ½ avokado
  • ca. 15 blader frisk basilikum
  • ca. 15 små jordbær
  • ½ pakke laktosefri fetaost
  • litt balsamico

Slik gjør du

  1. Stek skiver av spekeskinke i en tørr stekepanne på middels varme i et par minutter på hver side. Du vil se at de krymper og krøller seg noe, og det vil bli en del røyk – så sett på vifta. Legg spekeskinkeskivene på tørkepapir og la de ligge å tørke seg til de blir litt stive.
  2. Ha litt solsikkeolje i stekepannen og tilsett pinjekjernene. Dryss et tynt lag salt over og rist på pannen hele tiden til pinjekjernene blir gyldne og litt brente. Hell over på tørkepapir og la de avkjøles.
  3. Ha spekeskinkeskivene og de ristede pinjekjernene i en boks hver for seg slik at de holder seg sprø. Blandes i salaten når den skal serveres.
  4. Vask alle grønnsakene godt.
  5. Riv salaten og basilikumbladene i passende stykker og skjær avokado og jordbær i biter. Del eller smuldre fetaosten i passende biter. Vend alt sammen og ha i en stor skål med lokk.

Tips: Om du skal ha med salaten på tur, så pakk ned både salatboksen, boksen med pinjekjerner og skinke, samt en flaske kremet balsamico i piknikkkurven, og bland sammen rett før servering.

Kilde: Edin Design

 

 

 

 

Klikk på logoene for mer info