Søtpotet_1200x500_2.jpg

Foto: Lise Friis Pedersen

Suppe med søtpotet, kokosmelk og kardemomme

Varmretter 20 - 40 min

En velsmakende asiatiskinspirert suppe.

Ingredienser

4 porsjoner

3 grønne kardemommekapsler
1 løk
Ca. 600 g søtpotet
1 ingefærbit, ca. 4 cm
2 hvitløksbåter
1-2 ss nøytral olje
4 dl lett kokosmelk
8 dl kyllingbuljong (evt. 2 buljongterninger og 8 dl vann)
1 sitron, saften

Topping:
Ristede kokosflak og/eller søtpotetchips

Slik gjør du

Åpne kardemommekapslene, ta ut frøene og knus dem i en morter. Skrell og del opp løk og søtpotet, riv ingefæren og skrell og knus hvitløken. Ha olje i en tykkbunnet kjele eller gryte sammen med løk og stek på medium varme til den er myk. Rør godt. Ha deretter i søtpotet, ingefær, hvitløk og kardemomme og stek i 2 minutter før du har i kokosmelken og buljongen. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Bruk stavmikser rett oppi kjelen eller hell suppen oppi en blender og kjør det jevnt. Smak til med sitronsaft, pepper og eventuelt salt.

Søtpotetchips lager du ved å skjære søtpoteten i tynne skiver, pensle med olje og strø på flaksalt. Stekes ved 200 grader på bakepapirkledd stekeplate ca. 10 minutter på hver side. Pass på så de ikke blir brent. Legg på toppingen rett før suppa serveres.

Litt om suppen

Søtpotet, kokosmelk, kardemomme, ingefær og sitron gir til sammen en veldig god smakskombinasjon. Søtpoteten, som til tross for navnet ikke er en potet, har en økende popularitet, og er å finne i butikken hele året. Den flotte fargen skyldes at den er rik på vitamin A (betakaroten). Søtpotet inneholder også mye fiber, kalium og kobber. Fersk ingefær er en viktig ingrediens i det asiatiske kjøkkenet og passer i omtrent alle retter. Ingefær er mye brukt i folkemedisinen, og er kjent for å hjelpe både mot forkjølelse og kvalme.

Kilde: Lise Friis Pedersen

Klikk på logoene for mer info