4B1A3746.jpg

Syrlig fiskegryte med pasta

Varmretter 20 - 40 min

Denne fiskegryten er både rik og kremet, syrlig og frisk. En god og sunn middagsrett som passer for store og små.

Ingredienser

4 porsjoner

360 g salmalaks eller annen lakseloin
2 gule løk
10 stk. cherrytomater
1 ts estragon
1/2 pakke frisk, skyllet spinat
200 g grønne erter (frosne)
1 klype salt og pepper
2 sitroner, kun saften
1 bunt frisk dill
300 g glutenfri tagliatelle
50 g ost til å strø over ved servering

Ostesaus

3-4 ss lyst glutenfritt mel
ca. 5 dl lettmelk
50 g smør
100 g hvit ost (gjerne lagret)
 ts revet muskat
 ts grovt salt

Slik gjør du

Gjør alt klart: La ertene tine, riv osten, press saften av sitronene, del laksen i terninger, hakk løken i grove biter, skyll spinaten og del cherrytomatene i to.

Finn fram gryten du skal bruke, og kok pastaen etter anvisning på pakken til den er al-dente. Det vil si at den fortsatt har litt motstand i seg. Hell av vannet, og legg pastaen over i en skål med lokk mens du lager resten.

Ha smør i gryten og surr løken lett. Tilsett estragon det siste halve minuttet. Legg deretter løkblandingen til side i en skål.

Ostesausen
Smelt smøret i kjelen. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme. Ha i melken, litt etter litt. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang. Riv osten og ha den i. La osten smelte inn i sausen under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper. Tilsett sitronsaften i ostesausen.

Ha i grønnsakene, pastaen og laks. La det hele syde sammen i ca. 10 minutter mens du med jevne mellomrom rører slik at det ikke setter seg fast i bunn. Tilsett til slutt tomatene. Server med frisk dill og revet ost!

Kilde: Edin Design

Klikk på logoene for mer info