Thaigryte_1200x500.jpg

Thaigryte med nudler

Varmretter 20 - 40 min

Dette er en gryte med veldig god smak av både kokos, kylling og urter. Gryten varmer godt når det er kaldt ute og minner om varme dager i tropiske strøk. 

Ingredienser

1-2 hvitløksfedd
½ gul løk
½ rød paprika
350 g kyllingbryst
1 ss nøytral olje
1,5 ts rød currypasta
1 ts fersk revet ingefær
7 dl vann
2 blokker/kopper med (glutenfri) kylling- eller grønnsaksbuljong
2 dl kokosmelk
1 pakke risnudler (250 g)
1 ts glutenfri soyasaus
1 ts brunt sukker
2 vårløk
1 frisk koriander
1 frisk basilikum
2 lime
salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  • Finkutt hvitløk, løk og paprika, og del kyllingbrystene i terninger.
  • Varm oljen i en gryte og tilsett kyllingen. La den steke til den blir gyllen (rundt 2-3 minutter på hver side), og smak til med salt og pepper. Legg kyllingen i en skål og sett til side.
  • Surr de oppkuttede grønnsakene i gryten mens du rører med jevne mellomrom.
  • Tilsett den røde currypastaen og finrevet ingefær og la det surre i ca. et minutt.
  • Tilsett vann og buljong/fond sammen med kokosmelken og kyllingen. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  • Til slutt har du i risnudler, glutenfri soyasaus og smak til med brunt sukker.
  • Server nudelsuppen med finhakket vårløk, hakket koriander, frisk basilikum og presset limejuice!

Tips: Jo lenger denne retten står før servering, jo mer vil risnudlene trekke til seg væsken rundt. Det tar ikke lang tid før du har en gryte i stedet for en suppe, men den smaker like godt uansett. 

Kilde: Edin Design

Klikk på logoene for mer info