Turbar_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Turbar med hint av appelsin

Bakverk Over 60 min

Disse hjemmelagde energibarene er et supert alternativ til de du kjøper i butikken – de metter godt og tilfører kroppen mange nyttige næringsstoffer.

Ingredienser

Ca. 6 turbarer

2 dl mandler
2 dl cashewnøtter
2 dl myke dadler uten stein
1 dl kokosmasse
1 dl tørket aprikos
4 ss kokosolje
2 ts revet appelsinskall

Slik gjør du

  1. Kjør nøttene i en foodprocessor til de er finmalte og hakk aprikosene i mindre biter.
  2. Ha alle ingrediensene utenom aprikosbitene i foodprocessoren og kjør til du får en jevn og fin blanding.
  3. Ha i aprikosbitene til slutt og kjør noen sekunder til i foodprocessoren.
  4. Ha blandingen i en liten form og press den flat. Sett formen i kjøleskapet til massen blir fast.
  5. Når massen er stivnet kan den løftes ut av formen og skjæres opp i ønskede emner. Oppbevares i kjøleskapet. De smaker best når de er avkjølt!

Kilde: Vilde Rommetveit

Klikk på logoene for mer info