Er det vanlig at formen svinger veldig?

Hei. Har hatt problemer med stoffskifte i flere år, og mistet all energi i januar 2017. Delvis sykmeldt fra mars samme år, og legen begynte heldigvis å lete etter andre årsaker. Har nå hatt cølikakidiagnosen et halvt års tid, og kuttet alt gluten. Opplever likevel utrolig svingninger. Kan gå en uke eller to og føle meg fin, og så kommer en ny nedtur med lite energi, tung i kroppen og dårlig søvn. Mistenker at jeg har fått i meg gluten uten å vite det, men vet jo ikke. Dette er ganske fortvilende, også for å kunne vite videre sykdomsbilde. Er ennå delvis delvis sykemeldt. Kan du si noe om dette, - er det vanlig å ha det sånn og hva kan jeg forvente?

Trond svarer

Er stoffskiftet ditt under kontroll? Det er vanlig at det tar lang tid å bli normal på GFD. Det kan ta tre år før man føler at sykdommen er klinget av, selv om det vanligste er at det tar ca 1 år, men her er det er store individuelle variasjoner. 

Periodene med tap av energi kan jo være noe annet enn cøliaki, så mulig du bør utredes videre for andre hormonproblemer, noe avhengig av hvor gammel du er.

Klikk på logoene for mer info