Glutenfrie havregryn gjør meg dårlig

Eg vil bare informere om at eg har fått diagnose cøliaki for 3,5 år siden og har etter dette levd på striks glutenfri kost. Antistoffene mine har gått svært sakte ned og eg har også følt meg syk hele tiden. Etter at de kom ned til 75 begynte dei å gå oppover igjen. Har i alle åra etter diagnose spist 40gram glutenfrie havregryn til frokost. Dette uten unntak. For 8 uker siden med antistoff på 125 sluttet eg 100% med havre i kosten og antistoffa raser no nedover. Formen er no så fin som eg ikkje kan huske den har vært før. Deler dette viss andre sliter som eg har gjort. Mulig det er mengden eg har spist daglig som har vært hovedproblemet. Men no kommer eg vertfall aldri meir til å spise glutenfrie havregryn. Tåkehodet mitt og mange andre fysiologiske plager er helt bortevekk. Eg blei diagnostisert i godt voksen alder for 3,5 år siden.

Trond svarer

Takk for at du delte din historie med oss. Vi vet at noen ytters få cøliakere kan ha problemer også med havre, men for de aller fleste så tolereres glutenfri havre godt. Mulig vi burde teste den glutenfrie havren på det norske markedet for skjult gluteninnholde så vi vet at det ikke er kommet inn glutenholdig kornsorter i produksjonen av havren. Husker du hvilket merke du spiste?

Klikk på logoene for mer info