Kan jeg spise Freia sin sjokolade?

Har lært på cøliakiskole på Ullevaal at «kan inneholde spor av gluten/hvete» er ok å spise. På Freias sjokoladeplater står det på slutten av innholdsfortegnelsen «kan inneholde gluten» - er det da fortsatt så små mengder at det er greit å spise, eller må man styre unna?

Trond svarer

Freia har vi i sin tid vært i kontakt med, og de sier de har målt sin sjokolade og der de fant spor av gluten var det ca. 40-60 ppm. Et helt glutenfritt produkt skal ha <20 ppm (mg gluten pr kg ferdig vare), men man har en såkalt lav-gluten grense på 100 ppm som anses som egnet for cøliakere (tilsvarer den grensen man hadde tidligere). De alle, aller fleste cøliakere kan konsumere mat som periodevis inneholder opptil 100 ppm gluten, så da er Freia sjokolade merket "kan inneholde spor av" ok å spise.

Klikk på logoene for mer info