Hvordan vet man at man kan spise dekstrose?

Hvordan vet man at man kan spise dekstrose? Jeg har lest at det er anbefalt å ikke spise det om man har cøliaki.

Lise svarer

På nettet verserer det litt ulike oppfatninger om dekstrose er glutenholdig eller ikke. NCF forholder seg til EFSA (European Food Safety Authority) og Mattilsynet som sier at søtstoffer som glukosesirup, dekstrose eller maltodekstrin, selv om det er fremstilt av hvete(stivelse), er glutenfrie fordi gluten ikke kan påvises. Derfor skal de heller ikke merkes med gluten/hvete i ingredienslister. Du finner mer info om dette under: Lovdata.no, Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften), vedlegg II, stoffer eller produkter som forårsaker allergier eller intoleranser. 

Klikk på logoene for mer info