Gjør det noe om spiser glutenholdig på road trip?

Hei. Jeg har cøliaki og har spist glutenfritt siden jeg fikk diagnosen for ca. 5 år siden. Har kun fått i meg gluten et par ganger siden da (ikke med vilje) men har ikke merket noen bivirkninger. Har tenkt meg på en slags "road trip" gjennom USA om en stund og tenker det kan være vanskelig å finne glutenfri mat til hvert måltid i en sånn situasjon. Jeg lurer da på om det er så altfor farlig om jeg spiser litt gluten i løpet av et par uker så lenge jeg ikke føler noen bivirkninger, og kutter ut alt gluten igjen etter at denne turen er ferdig?

Trond svarer

Problemet er litt hva du mener med farlig. Det er mye glutenfritt i USA, der borte er jo nesten alle glutenfri, det er jo blitt så in å spise glutenfritt så jeg antar du ikke har problemer med å få tak i glutenfri mat, inkludert McDonalds (eller noen andre junk-food kjeder) glutenfrie hamburgere. Prøv å spis glutenfritt så godt du kan (dvs. spis primært glutenfritt). Problemet når man ikke reagerer akutt på uhell er at man lettere lar det skli, og så tilsykner man langsomt uten egentlig å forstå at det er det som skjer, så bare hold din sti ren så går det nok bra (og Coronas øl er glutenfri).

Klikk på logoene for mer info