Kan man bli mer sensitiv med årene?

Hei jeg har hatt cøliaki siden 1999 (var 33 år). Kan man blir mer sensitiv med årene? I går spiste jeg en en økologisk pastasaus fra Helios som det viste seg at inneholdt hveteprotein. Dette så jeg ikke før i dag. Etter ca 2 timer kastet jeg opp flere ganger. Jeg har aldri reagert på hvetestivelse før, men er usikker på om hveteprotein er det samme? Dette er greit å vite for neste gang jeg ser at noe inneholder hveteprotein. Mvh Sandra

Trond svarer

Gluten er et hveteprotein, stivelse er "sukker" /karbohydrat Stivelse er ikke det samme som proteiner. Er du sikker på at du ikke også spiste spagetti som var laget av hvete (alle hvete sorter inneholder gluten, durum, spelt etc). I såfall har du spist mye gluten. Mange forteller at de reagerer kraftigere etter en tid på GFD når de har ett uhell, så det er nok riktig som du observerte.

Klikk på logoene for mer info