Arkiv

Resultat: Alkohol (28) viser 1 - 20

Forslag på vodka som er potetbasert og 100 % glutenfrie øltyper?

Hei, jeg har non-cøliakisk glutenenteropati og merker at når jeg drikker alkohol er det ofte jeg får reaksjoner til tross for at det jeg drikker skal være enten destillert til det er glutenfritt eller at det er merket som glutenfri øl. Jeg har derfor funnet ut at jeg ...

Hei, jeg har non-cøliakisk glutenenteropati og merker at når jeg drikker alkohol er det ofte jeg får reaksjoner til tross for at det jeg drikker skal være enten destillert til det er glutenfritt eller at det er merket som glutenfri øl. Jeg har derfor funnet ut at jeg må holde meg til de produktene som har 0.00 ppm gluten i seg. Det å finne produkter som oppfyller dette har jeg opplevd som vanskelig. Har dere noen forslag på vodka som er potetbasert og ikke kjørt gjennom samme produksjonslinje som produkter med gluten, og 100 % glutenfrie øltyper? Skulle ønske det var enklere å finne informasjon om dette.

Thomas, 13. juni 2020 03:08

Vi har dessverre ikke noe kjennskap til dette, da det er ikke pliktig å merke alkoholholdige drikker med ingredienser. Det kan hende det finnes på markedet, eller du kan bestille det via Vinmonopolet. Vinmonopolet er også de som har mest kunnskap om dette. Du kan chatte, ringe eller sende e-post. Her finner du kontaktinfo: https://www.vinmonopolet.no.

Lise Friis Pedersen, 17. juni 2020 18.00

Hvilket øl er tryggest å drikke?

Hei! Hvilket øl er tryggest/inneholder minst gluten? Jeg tror jeg reagerte på Corona (ølet). Men det kan også ha noe med at jeg ikke er vandt til å drikke alkohol. ...

Hei! Hvilket øl er tryggest/inneholder minst gluten? Jeg tror jeg reagerte på Corona (ølet). Men det kan også ha noe med at jeg ikke er vandt til å drikke alkohol.

Janne, 25. mai 2020 01:27

Det finnes mange typer glutenfritt øl i handelen og alle disse er trygge for en med cøliaki. Selv om Corona inneholder lite gluten, er det ikke hverken merket glutenfritt eller lisensiert med Crossed Grain-symbolet. Jeg ville holdt meg til en av de glutenfrie typene. Det kan selvsagt være andre grunner til at du reagerer på Corona utenom gluten, men det er vanskelig å vite.

Lise Friis Pedersen, 27. mai 2020 18.15

Er Grevens Cider glutenfri?

Er Grevens Cider glutenfri? Alle? ...

Er Grevens Cider glutenfri? Alle?

Anonym, 12. mai 2020 00:54

Ja, det ser ut til at de kun er brygget på eplejuice så de er glutenfrie.

Trond S. Halstensen, 13. mai 2020 18.39

Er det gluten i Smirnoff Ice?

Er det gluten i Smirnoff Ice? De 4-pakningene i glass. Noen sier det er malt i de. ...

Er det gluten i Smirnoff Ice? De 4-pakningene i glass. Noen sier det er malt i de.

Anonym, 12. mai 2020 00:46

Smirnoff garanterer ikke noe, og Smirnoff Ice er egentlig en smaktilsatt øl brygget på malt fra bygg så den kan inneholde rester av byggets gluten (hordein).

Hvor mye det er tror jeg ingen vet, så da er det best å finne alternativer.

Trond S. Halstensen, 13. mai 2020 18.34

Kan ubehandlet cøliaki være grunnen til alle symptomene jeg har?

Hei, jeg er 29 år og nylig diagnostisert med cøliaki. Min nye fastlege tror at jeg har levd med cøliakien siden barneårene ettersom symptomene alltid har vært der; sliten, luft i magen, hyppig og varierende avføring, lite energi, hodepine, sosial angst, lave je...

Hei, jeg er 29 år og nylig diagnostisert med cøliaki. Min nye fastlege tror at jeg har levd med cøliakien siden barneårene ettersom symptomene alltid har vært der; sliten, luft i magen, hyppig og varierende avføring, lite energi, hodepine, sosial angst, lave jernlagre, neseblod, besvimelser, migrene, mm. Nå over til spørsmålet mitt. Jeg har alltid blitt skikkelig fyllesyk etter en fest. Det spiller ingen rolle om jeg drikker en, to eller seks enheter - dårlig blir jeg neste dag uansett. I studietiden da det var mer vanlig å holde jevn konsumering over lang tid (og litt sterkere saker) og stort sett flere dager i uka, noen ganger flere dager på rad, kunne jeg være fyllesyk i en-to uker etterpå. Ved noen anledninger har jeg måttet ligge i mørkt rom, nesten ikke spise eller snakke, bare ligge i over en uke etter fest. Jeg kjenner ingen som blir så dårlig av alkohol som meg. Dette, i tillegg til alle andre cøliakisymptomer gikk selvsagt utover studiene mine. Jeg orket sjeldent å være på forelesning og skrev hele masteroppgaven fra senga, noe som forøvrig gikk veldig bra. Det skal sies at jeg også blir veldig sliten etter sosiale sammenkomster uten alkohol involvert, men alkoholen forverrer dette med 10X. Kan dette ha med ubehandlet cøliaki å gjøre?

Anni, 09. april 2020 11:12

Etter litt internettsøking har jeg kommet frem til at det neppe har med cøliakien din å gjøre (og da vil du merke endring ettersom du tilfriskner fra din cøliaki). Det er mulig du har en variant av det alkoholnedbrytende enzymet Alkohol-dehydrogenase (dette enzymet omdanner alkohol til aldehyd). Noen genetiske enzym-varianter bryter raskt ned alkohol, andre varianter gjør det langsommere så du beholder alkoholen i kroppen lengre. Enzymet bryter alkohol ned til en kjemisk forbindelse som kalles aldehyd og den skal videre uskadeliggjøres ved hjelp av et annet enzym (aldehyd dehydrogenase). Dersom man har en alkoholdehydrogenase variant som raskt omdanner alkohol til aldehyd (ADH1), men en langsom aldehyd-dehydrogenase som skal uskadeliggjøre aldehyd ‘en kan man få høye aldehydkonsentrasjoner, og der i gjennom høye formalinkonsentrasjoner (formaldehyd) i blodet, noe som er forbundet med "fyllesyke". Muligens har du en slik uheldig kombinasjon av rask alkoholdehydrogenase og langsom aldehyddehydrogenase enzym, noe som er genetisk betinget og ikke assosiert med cøliaki, ikke så langt vi vet pr. i dag. 

Trond S. Halstensen, 15. april 2020 18.24

Er Smirnoff North glutenfri?

Vet at all klar brennevin er glutenfri. Smirnoff North er blå og på vinmonopolet.no står det at det er fremstilt av korn. Er den glutenfri? ...

Vet at all klar brennevin er glutenfri. Smirnoff North er blå og på vinmonopolet.no står det at det er fremstilt av korn. Er den glutenfri?

Ine, 30. desember 2019 01:49

Ja, glutenproteinene blir ikke med i destillasjonen.

Trond S. Halstensen, 08. januar 2020 19.12

Er det gluten i whiskey?

Er det gluten i whiskey? Whiskeyen er beskrevet som; toner av søt eik og bygg. ...

Er det gluten i whiskey? Whiskeyen er beskrevet som; toner av søt eik og bygg.

Hilde, 4. desember 2019 18:33

Nei, all ren destilert spit er glutenfri.

Trond S. Halstensen, 04. desember 2019 19.58

Er Absolut Vodka mango glutenfri?

Hei! Er Absolut Vodka mango glutenfri? Har også et spørsmål om likøren Små sure Bubble Fizz også er det? :-) ...

Hei! Er Absolut Vodka mango glutenfri? Har også et spørsmål om likøren Små sure Bubble Fizz også er det? :-)

Camilla, 18. oktober 2019 14:22

Vodka er glutenfri, mango er glutenfri, Vodka mango er glutenfri.

Små sure Bubble Fizz er ikke tilsatt noen komponent fra hvete, bygg eller rug, og er dermed å betrakte som glutenfri. Alle varer som er tilsatt noen komponenter fra disse kornsortene skal merkes at de har dette i seg, Bubble Fizz er laget på vodka, men den er glutenfri.

Trond S. Halstensen, 23. oktober 2019 18.12

Vet du om det er gluten i sourz apple?

Vet du om det er gluten i sourz apple? Alkoholen? ...

Vet du om det er gluten i sourz apple? Alkoholen?

Sigbjørn, 23. august 2019 15:48

Sourz apple består av korn-brennevin (det er glutenfritt) og eplekonsentrat, altså en vodka-eple likør med mye sukker, men altså glutenfri.

Trond S. Halstensen

Er Absolut Vodka glutenfri?

Er Absolut Vodka glutenfri sjølv om den er bygget på hvete? ...

Er Absolut Vodka glutenfri sjølv om den er bygget på hvete?

Solgunn , 12. august 2019 22:20

Ja

Trond S. Halstensen, 14. august 2019 21.28

Er Bacardi glutenfritt?

Er Bacardi glutenfritt? ...

Er Bacardi glutenfritt?

Ivar, 13. juli 2019 20:41

Ja.

Trond S. Halstensen, 14. august 2019 19.31

Kan jeg drikke Dr. Nielsen's Bitter?

Er Dr. Nielsen's Bitter trygg å drikke for folk med cøliaki? Takk for svar. ...

Er Dr. Nielsen's Bitter trygg å drikke for folk med cøliaki? Takk for svar.

Astrid, 17. juni 2019 15:56

I utgangspunktet er all destilert brennevin som ikke er tilsatt glutenholdige produkter glutenfri. Og hva jeg forstår av innholdsfotregnelsen er dette OK.

Trond S. Halstensen, 19. juni 2019 19.37

Er Sol og Corona Extra glutenfrie?

Hei. Det mexicanske ølet SOL - er det totalt glutenfritt? Og det samme med Corona Extra? Tusen takk for svar. ...

Hei. Det mexicanske ølet SOL - er det totalt glutenfritt? Og det samme med Corona Extra? Tusen takk for svar.

Sverre, 07. oktober 2018 18:19

Så vidt man har målt er Sol som Corona glutenfritt. I tillegg finnes det mange andre, garantert glutenfrie merker der ute blandt annet fra Ringnes.

Trond S. Halstensen, 10. oktober 2018 19.20

Er TikTak-spriten glutenfri?

Hei! Jeg lurer på om TikTak-spriten er safe for oss med Cøliaki? ...

Hei! Jeg lurer på om TikTak-spriten er safe for oss med Cøliaki?

Kamilla, 13. juli 2018 17:14

Alt klart brennevin er glutenfritt så....

Trond S. Halstensen, 08. august 2018 20.34

Er vodka og rom glutenfritt?

Hei. Jeg er 18 år og syntes det er vanskelig med cøliaki og alkohol. Jeg har sett over flere lister over glutenfrie drikker, men alle sier så mye forskjellig. Jeg lurte på om Kalinka og Bacardi-rommene er glutenfrie? ...

Hei. Jeg er 18 år og syntes det er vanskelig med cøliaki og alkohol. Jeg har sett over flere lister over glutenfrie drikker, men alle sier så mye forskjellig. Jeg lurte på om Kalinka og Bacardi-rommene er glutenfrie?

Charlotte, 2. juli 2018 21:34

All brennevin er glutenfri, selve prosessen er veldig industrielt og mengden er garantert <20ppm for destillert brennevin.

Trond S. Halstensen, 04. juli 2018 19.00

Er bulmers glutenfri?

Hei. Jobber i bar og er usikker på om bulmers er glutenfri. Kommer ingen vei med å google, og har ikke lyst til å gjøre feil på det. På forhånd takk ...

Hei. Jobber i bar og er usikker på om bulmers er glutenfri. Kommer ingen vei med å google, og har ikke lyst til å gjøre feil på det. På forhånd takk

Bartender Torstein, 21. juni 2018 16:03

Bulmers er gjæret fruktsaft (Cider av eple, pære) uten noe glutenholdig kilde. Så denne er naturlig fri for gluten.

Trond S. Halstensen, 27. juni 2018 18.08

Hva mener du med "jakte på en skjult glutenkilde"?

Hei igjen. Jeg fikk svar fra deg sist onsdag. Og lurer på hva som menes med "Mitt beste råd er å jakte på en skjult gliadinkilde." Er f.eks "glutenfritt maltekstrakt fra bygg" en slik klilde. Det ser jeg det er i Superknäcke Chia i fra Semper. Jeg spi...

Hei igjen. Jeg fikk svar fra deg sist onsdag. Og lurer på hva som menes med "Mitt beste råd er å jakte på en skjult gliadinkilde." Er f.eks "glutenfritt maltekstrakt fra bygg" en slik klilde. Det ser jeg det er i Superknäcke Chia i fra Semper. Jeg spiser stortsett Semper-knekkebrød hver dag, varierer litt hvilken sort. Jeg har dessverre også pollenallergi med kryssallergi til bortimot all frukt, rå grønnsaker og nøtter. Det innskrenker også mitt kosthold i forhold til å kunne spise mere naturlig glutenfritt.

Anette, 23. mai 2018 08:23

Gluten (hordein) fritt maltekstrakt er nok ingen glutenkilde, og jeg forstår problemstillingen din. Det kan være utfordrende å jakte på en skjult glutenkilde, fordi den er skjult blir det å undersøke alt man spiser uansett hva man måtte tro om glutenimmholdet. Noen har f.eks. fått vite at cøliakere trygt kunne spise Speltmel- basert mat (noen helskostforetninger som feilinformerte kundene sine) og da tror man f.eks. at speltbrødene er glutenfri (Spelt = gammel hvetevariant som er full av gluten). Så utfordringen er å finne slike potensielle kilder. Men om det ikke er det som er årsaken så må man tenke på andre årsaker. Det er ikke lett hverken for deg eller din lege å finne ut av dette. Man må bare utelukke refraktær cøliaki.

Trond S. Halstensen, 23. mai 2018 19.16

Er det gluten i bombay gin?

Hei. Er det gluten i bombay gin? ...

Hei. Er det gluten i bombay gin?

Bente, 10. mai 2018 14:07

Nei

Trond S. Halstensen, 16. mai 2018 18.31

Irriterer alkohol tarmens slimhinner?

I Vinmonopolets informasjon - hva er det i vinen, under glutenintoleranse står det: "Det er greit å tenke over at alkohol irriterer tarmens slimhinner og kan av den grunn være skadelig for personer som har glutenintoleranse eller cøliaki." Dette har jeg aldri h&osl...

I Vinmonopolets informasjon - hva er det i vinen, under glutenintoleranse står det: "Det er greit å tenke over at alkohol irriterer tarmens slimhinner og kan av den grunn være skadelig for personer som har glutenintoleranse eller cøliaki." Dette har jeg aldri hørt om før. Stemmer det? Jeg har snakket med en engelsk dame som har cøliaki og hun hadde fått forbud mot alkohol.

Liv, 22. april 2018 18:03

Sukk, hva folk, inkludert enkelte leger får seg til å påstå. En cøliaker på glutenfri kost er som hovedregel frisk (selv om det tar tid å bli helt frisk). Alkoholikere har ofte ødeleggelser av børstesømmen på tynntarmen og derved også redusert absorbsjon av næringsstoffer. Så en aktiv glutenspisende cøliaker bør ikke bli sterk alkoholisert, da kan ernæringssituasjonen lett bli svært dårlig. Men at dette har kommet inn i vinmonopolets informasjon som et generelt råd om vin, må bero på dårlige rutiner for hvilke medisinske råd de inkluderer i sin informajson. NCF sin fagråd har ikke vært involvert i dette, i allefall ikke siden 1994. Dette er det ingen dokumentasjon på, så bare glem det. Kos deg med vinen som alle andre, men bli nå ikke sterkt alkoholisert for da får du et tilleggsproblem. Øl og dets varierende "gluten"-innhold blir en helt annen diskusjon.

Trond S. Halstensen, 25. april 2018 19.39

Hvilke bryggerier produserer alkoholfritt og glutenfritt øl?

Hvilke bryggerier produserer alkoholfritt og glutenfritt øl? ...

Hvilke bryggerier produserer alkoholfritt og glutenfritt øl?

Olav M, 17. desember 2017 19:55

Det kan jeg nok ikke gi en komplett oversikt over, men Mack bryggerier har lansert et alkohol og glutenfritt øl: Freeze

Trond S. Halstensen, 20. desember 2017 19.01

Klikk på logoene for mer info