webinar_istock-1200x500.jpg

Foredrag fra Norges fremste eksperter på cøliaki

Nå kan du få en rekke av foredragene fra de beste ekspertene rett hjem i din egen stue. Tjenesten er eksklusiv for NCFs medlemmer.

Gutt-hos-legen-1200x500.jpg
Kun for medlemmer

Oppfølging av barn og ungdom med cøliaki

Hvordan opprettholde god livskvalitet hos barn og ungdom med cøliaki? Og hvordan takle pubertet og trass, etiske utfordringer og stigmatisering, er bare noe av det du får høre om i dette interessante foredraget.

 

vondt-i-magen-1200x500.jpg
Kun for medlemmer

Hva er cøliaki?

Knut E. A. Lundin er en av Norges fremste forskere på cøliaki. Her gir han oss en enkel innføring i hva cøliaki er og hvordan sykdommen arter seg.

Lese-ingredienser-1200x500.jpg
Kun for medlemmer

Ny med cøliaki i matbutikken

Med en fersk diagnose, er det plutselig ikke så lett å handle på butikken lenger. For hvordan leser jeg ingredienslista? Og hva betyr egentlig "spor av"  gluten? Her får du hjelpen du trenger!
 

Fullkornsris
Kun for medlemmer

Et balansert kosthold

Dette er foredraget for deg som er opptatt av å få til et sunt og balansert glutenfritt kosthold. Hvilke utfordringer har cøliakere med kosten, og hvilke stoffer kan vi ikke klare oss uten?

Forskning_web.jpg
Kun for medlemmer

Hvordan stilles cøliakidiagnosen?

 Dette foredraget passer for alle som vil lære mer om sykdommen cøliaki og hvilke retningslinjer som finnes for å stille en korrekt diagnose.

doktor-1200x500.jpg
Kun for medlemmer

IBS – når glutenfritt ikke er nok

Hva kan grunnen være til at du ikke blir frisk på glutenfri kost? Professor Trond S. Halstensen forklarer hva irritabel tarmsyndrom (IBS) er. Her får du høre om hvilke symptomer det gir, og om FODMAP-dietten.

 

Eldre-par-1200x500.jpg
Kun for medlemmer

Oppfølging av voksne med cøliaki

Hva bør en etterkontroll av voksne cøliakere bestå av, og hvor lang tid tar det før man blir frisk? Øker faren for kreft? Hva er refraktær cøliaki, og hvilke vaksiner bør man ta? Et lærerikt foredrag for voksne med cøliaki.

Pille_1200x500.jpg
Kun for medlemmer

Cøliakipillen - kommer den og hvordan fungerer den?

Er det mulig å få en pille som kan erstatte glutenfri kost? Professor Knut E . A. Lundin gir oss en oversikt over forskning rundt dette og cøliaki.

Klikk på logoene for mer info