Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altInformasjonskonsulent / redaktør
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
976 13 479


 

altRådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Pike og blomst_1200x500.jpg

80 % av barn med cøliaki i Europa udiagnostisert

16. mai er Coeliac Disease Awareness Day = den internasjonale cøliakidagen! Denne dagen rettes det spesiell oppmerksomhet mot diagnostisering av barn.

Pizzabunn_1200x500.jpg

Månedens produkt

Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn-miksen fra Det Glutenfrie Verksted smaker like godt uansett.

Jobb_1200x500_2.jpg

Brenner du for frivillig arbeid?

Vi søker fylkessekretær til 1 års vikariat (100 %) med beregnet oppstart medio juni eller etter avtale.

Jordbærkake_1200x500_2.jpg

Tips til et glutenfritt tilbud på 17. mai

Nasjonaldagen er dagen da mange barn ønsker å spise så mange pølser, kaker, brus, og is som de bare orker!

glutenFRI 1-2018_1200x500.jpg

Medlemsbladet glutenFRI

I denne utgaven kan du blant annet lese om hva som er status på blodprøven som kan lette diagnostiseringen og årets kampanje hvor NCF skal finne 1000 barn med cøliaki. Vi har også testet glutenfrie knekkebrød, og du får inspirasjon til sunn og god bakst!

Månedens produkt_mollerens_1200x500_3.jpg

Månedens produkt

Møllerens Fin Melblanding er et lyst bakemel som passer like godt til søtbakst som brød og rundstykker.

Klikk på logoene for mer info