Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altInformasjonskonsulent / redaktør
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
976 13 479


 

altRådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke cøliaki. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Bildedatakrasj.png

Teknisk feil

Det er problemer med innlogging og kursoversikt på våre nettsider.

Årets glutenfrie bedrift_Foto_Hilde M_Gravdal_3.jpg

Prisen Årets glutenfrie bedrift 2017 er delt ut

NCF delte i går ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2017 til bedrifter innen kategoriene Produsenter, Konditorier og Serveringssteder. Årets vinnere er henholdsvis REMA 1000, Harry Bakeri & Kaffebar og Bistro’n Kiosk og Gatekjøkken.

Waitressservingattable.jpg

Kurs om trygghet og glutenfri matglede

Vet du hvordan du håndterer glutenfri mat på en trygg og god måte? NCF skal øke kompetansen om cøliaki og glutenfri livskvalitet i samfunnet. Vi har kurs for kokker og servitører, for ansatte på helseinstitusjoner og for ansatte på skoler/SFO og i barnehager. Hjelp oss å spre ordet!

 

 

 

glutenFRI-3-2017_3_1200x500.png

Medlemsbladet glutenFRI

I utgave 3 av glutenFRI får du blant annet tips til hvordan du kan gi barna matglede i en boks i tillegg til gode oppskrifter til høstmørket. Vi har også møtt Anno-vinner Linn Elise samt testet sunn belgfruktpasta.

Fotballjenter.jpg

Trivsel for alle på arenaen

La alle barn få tilbud om god og sunn mat i idrettshallen eller på andre arrangementer – også de som ikke tåler gluten! Her får du tipsene til enkel, sunn og glutenfri mat.

Happyboyafterhealthexamatdoctor'soffice(1).jpg

Kurs for leger


Norsk cøliakiforening (NCF) vil heve kompetansen om glutenintoleranse, symptomer og diagnostisering, og arrangerer flere kurs for leger i 2018.