Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altInformasjonskonsulent / redaktør
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
976 13 479


 

altRådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
934 20 292Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Handlevogn3.jpg

Staten ser på grunnstønaden

– Vi har all grunn til å tro til at personer med cøliaki fortsatt vil få grunnstønad, sier generalsekretær Knut H. Peterson.

ice-2759348_1920.jpg

Her får du is med glutenfri kjeks

Er du på jakt etter iskrem med glutenfri iskjeks, så kan du ta en titt på denne listen. Dette er tips fra engasjerte medlemmer og følgere i sosiale medier fra hele landet.

gF-2 til web.jpg

Medlemsbladet glutenFRI

I denne utgaven kan du få gode tips til å reise med cøliaki, samt lese om dobbeldiagnosen cøliaki og diabetes. Professor Knut Lundin skriver om forskning på "cøliakipillen", og vi har testet glutenfrie brødblandinger. Dessuten byr vi på flere inspirerende oppskrifter til lyse sommerkvelder. 

Familiekneipp_NO.png

Månedens produkt

Fria Familiekneipp - et klassisk glutenfritt kneippbrød bakt på surdeig - er denne månedens produkt

Kreta_1200x500_2.jpg
Kun for medlemmer

Glutenfri guide til Rethymnon-området på Kreta

Mange nordmenn reiser hvert år til området rundt Rethymnon på Kreta. Her er en liten glutenfri guide til dere som skal reise dit.

Øl_1200x500.jpg

Glutenfri øltest

Heldigvis har det blitt stadig bedre utvalg av glutenfritt øl. I denne testen har vi testet 12 norskproduserte  og selvsagt glutenfrie  øltyper!

Klikk på logoene for mer info