Dobbel pavlova med kirsebær
Ingredienser
12 porsjoner
6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
2 ts espressopulver
Fyll:
600 g frosne kirsebær
1 dl vann
1 dl sukker
½ dl portvin
3 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
1 dl valnøtter
Slik gjør du
Varm stekeovnen til 90 °C. Dekk 2 stekeplater med bakepapir og tegn opp en sirkler på ca. 20 cm midt på bakepapiret på hver plate. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens pisken går og pisk til en blank, smidig og fast marengs. Sikt inn kakao og espressopulver og vend forsiktig til blandet. Fordel marengsen innenfor de to sirklene slik at du får to pavlovabunner. Stek begge sammen i ovnen i 90 minutter. Bytt plass på de halvveis i steketiden. La avkjøles helt i ovnen med døren på gløtt, gjerne over natten.
Kok opp kirsebær og sukker i en kjele og la småkoke i 5 minutter. Rør inn portvin og sil av kirsebærene. Kok væsken videre i 5 minutter og avkjøl. Grovhakk valnøtter og riv sjokolade. Legg den ene marengsbunnen på et kakefat. Pisk fløte til stiv krem og spre halvparten utover marengsbunnen. Dryss på valnøtter, revet sjokolade og hele kirsebær. Legg på den andre marengsbunnen og gjenta prosessen. Server med en gang, og hell over kirsebærsirup ved servering.
Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen