Presse

Pressekontakter

altGeneralsekretær
Hans Otto Engvold

engvold@ncf.no
Telefon: 971 40 082

 

 

 

alt

Redaktør / fagansvarlig kommunikasjon
Tone Amundsen Nyvold 

tone.nyvold@ncf.no
Telefon: 402 10 538

 

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

 


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Aktuelle saker

Blinis med røkelaks 1200x500.jpg

Glutenfrie godsaker til koldtbordet

Her er sju glutenfrie retter som passer perfekt til koldtbordet eller andre sammenkomster nå til jul og nyttår.

Havreflarn 1280.jpg

Glutenfrie havregryn til jul

Ifølge Norgesmøllene er nå glutenfrie havregryn på vei ut i butikkene igjen. 

Tilrettelagt toalett.jpg

Mage-tarmforbundet vant Helseprisen 2024

Mage-tarmforbundet ønsker med sitt prosjekt «Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige» å bekjempe stereotypier og negative holdninger mot usynlige funksjonsnedsettelser. Det har de nå vunnet pris for.

Nidar-marsipan-1280x720.jpg

Er det gluten i julemarsipanen?

Det nærmer seg jul og julemarsipanen er for lengst på plass i butikkhyllene. Men er det trygt for en med cøliaki spise marsipan?

Havrbrød-1280x720.jpg

Annonse: Månedens glutenfrie produkt

Månedens glutenfrie produkt er Klæbu Bakeri sitt nye glutenfrie havrebrød. Her kan du lese mer om denne gode nyheten. Du finner også nyttig informasjon om annonsørene på ncf.no nederst på siden. 

bombe-alaska.jpg

Julens lekreste festkaker

Lite skaper stemning som en skikkelig lekker og glutenfri kake. Her er 8 gode og glutenfrie oppskrifter du kanskje har lyst til å prøve?