Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær

Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no

Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / informasjonskonsulent

Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no

Telefon: 976 13 479


 

altRådgiver ernæring

Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no

Telefon: 934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

454.JPG

Meld dere på sommerens glutenfrie eventyr!

Den populære familiecampen vår arrangeres hvert år i slutten av juni i idylliske omgivelser på Elverum folkehøgskule. Masse glade barn, morsomme aktiviteter og bare glutenfri mat!

S 38-39 istockphoto-526181515-2048x2048.jpg

Politisk arbeid om grunnstønaden

Norsk cøliakiforening har jobbet intenst og utrettelig med å forklare politikerne hvorfor kuttene i grunnstønaden er uforsvarlige og urimelige. Regjeringspartiene har dessverre ikke tatt våre innspill til følge. Nye kutt er vedtatt fra 1. april 2020, men det betyr ikke at kampen er over. Nå må vi alle jobbe målrettet og samlet videre.

glutenFRI 4-19_1200x500.jpg

Siste utgave av glutenFRI

I denne utgaven kan du lese om høstens drakamp om grunnstønaden samt få inspirasjon til en tradisjonell kakejul hjemme. Vi har også testet såkalt "glutentestere" og samlet sammen årets glutenfrie produkter i en stor og fin oversikt!

Margret Hagerup alle til web.jpg

Møte med Høyre om grunnstønaden

I dag startet vi dagen på møte med Høyre i Stortinget. Vi møtte Heidi Nordby Lunde, Margret Hagerup og Kristian Tonning Riise som alle sitter i Arbeids- og sosialkomiteen for å argumentere mot ytterligere kutt i grunnstønaden.

Årets glutenfrie bedrift_1200x500.jpg

Årets glutenfrie bedrift er kåret

Vi har delt ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2019 til bedrifter innen de tre kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder!

sedler_web1200x500.jpg

Kampen om grunnstønaden

Norsk cøliakiforening (NCF) har denne høsten kjempet mot de nye forslagene om ytterligere kutt i grunnstønaden.

Klikk på logoene for mer info