Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / fagansvarlig kommunikasjon
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
Telefon: 976 13 479

 

 

alt

Kommunikasjonsrådgiver
Tone Amundsen Nyvold 

tone.nyvold@ncf.no
Telefon: 402 10 538

 

altSeniorrådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
Telefon: 934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

3 sauser_1280x720.jpg

3 dipper til grillmaten

Tre nydelige dipper som gir det lille ekstra til grillmaten: baba ganoush, tzatziki og hummus. 
 

Øl (2)_1280x720.jpg
Kun for medlemmer

Trygt øl

Her får du en oversikt over hvilke øl som er på det norske markedet.

Forskning cøliaki og hjerte_1280x720.jpg

Er cøliakere mer utsatt for hjertesykdom?

Tidligere studier i utlandet har vist at cøliakere har en lett økt risiko for hjerte- og karsykdom. Nå skal et nytt forskningsprosjekt undersøke hvordan det står til med norske cøliakere. Målet er å kunne gi en bedre tilpasset oppfølging til alle med cøliaki.

Sammen-for-cøliaki_web_no.jpg

Vi går sammen for cøliaki

Den europeiske cøliakiorganisasjonen AOECS inviterer oss til et internasjonalt og virtuelt løp. I tidsrommet fra 16. til 21. mai kan kan du gå, sykle eller løpe sammen med cøliakere fra hele Europa. Bli med du også! Inntektene går til arbeidet for unge med cøliaki.

Fria-Havrebrød1280x720.jpg

Månedens produkt

ANNONSE: Fria Havrebrød er et fiberrikt glutenfritt og skåret havrebrød med god konsistens og luftighet.

Silje og Oda.jpg

Glutenfri matglede i barnehagen

Oda (5) har cøliaki, og bare én liten brødsmule er nok til å gjøre henne syk og skade tarmen. Derfor er det veldig viktig for foreldrene å føle seg trygge på at hun ikke får mat hun blir syk av i barnehagen.