Aktuelt

barn-og-korn.jpg
Gir bygg samme immunrespons som hvete?

Gir gluten fra bygg den samme immunresponsen som gluten fra hvete? Og er metodene for å måle gluteninnhold gode nok? Dette er noe av det forskerne i en internasjonal studie om mattrygghet for cøliakere vil finne ut av. Nå søker de voksne cøliakere som vil delta i studien.

Prismerket_23_1280x720.jpg
Glutenfrie produsenter, se her!

Årets glutenfrie bedrifter skal kåres også for 2023, og dere som er produsenter av glutenfrie produkter inviteres til å sende inn egennominasjon for kategorien "Produsenter" innen 25. oktober.

Gøy-på-banen_iStock_1280x720.jpg
Årets cøliakiuke
– Det verste med å ha cøliaki er lukten av nystekte vafler på idrettsbanen, forteller en sporty 10-åring i den siste utgaven av glutenFRI. Og han er ikke alene! Vi er mange som savner både glutenfrie vafler og andre matretter på idrettsarenaen. Nettopp derfor er årets kampanje rettet mot hvordan vi kan få et glutenfritt tilbud på banen. Denne uken er årets cøliakiuke, og vi setter da et ekstra fokus på kampanjen i våre sosiale medier. 
Kjøleskapsgrøt_1280x720.jpg
5 sunne og gode matpakketips

Er du lei av den tradisjonelle og litt kjedelige matpakka og ønsker deg sunne og smakfulle, men også raske alternativer? Her får du fem tips som kan tilberedes på forhånd så du slipper å bruke unødvendig tid på morgenen.

Sprøstekt-Torsk-croppet_miljø.jpg
Månedens produkt september

ANNONSE: Lerøy sprøpanert torsk er ren torskefilet med sprø, glutenfri panering.

Årets glutenfrie bedrift_1280x720.jpg
Hvem fortjener å vinne Årets glutenfrie bedrift 2023?

Vi skal kåre Årets glutenfrie bedrift for 2023, og trenger hjelp fra dere til å finne det spisestedet, bakeriet eller konditoriet som fortjener å vinne prisen for i år. 

Jytte_august_1280x720.jpg
JYTTE ARV er månedens produkt

ANNONSE: Jytte Arv Glutenfritt Håndtverksmjøl er en fiberrik melblanding naturlig fri for gluten. 
 

Fly-(1280x720).jpg
Ta med niste til flyturen

Skal du ut og fly kan det være lurt å ta med litt glutenfri nødmat i håndbagasjen. Men hva er egentlig lov å ta med? Her får du 5 gode tips!

prisvekst-2_web.jpg
Glutenfrie priser til himmels

Matprisene har økt for alle, og glutenfrie produkter har ikke sluppet unna. Vi har sammenlignet dagens priser med priser på et utvalg varer fra januar 2019. Produktet med størst prisøkning har nesten blitt dobbelt så dyrt, men ser vi på hele «handlekurven» under ett har priser på glutenfritt økt med 28 prosent på fire år.

Test_glutenfrie_frokostblandinger-erikhelgeneset-bramatno.jpg
Stor test av glutenfrie frokostblandinger

Frokostblanding eller müsli kan være en bra start på dagen hvis du velger riktig type. Det er lurt å være klar over at det er store forskjeller på næringsinnholdet. Noen av frokostblandingene egner seg best som lørdagsgodt.

FAQ_1280x720.jpg
Vi har svarene!

Har du mange spørsmål om cøliaki og glutenfri mat, men vet ikke hvor du skal begynne? Her får du en oversikt over typiske spørsmål og svar, så kommer du et skritt videre på veien!

Melto-Packaging_Schaer-juni_1280x720.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: Schär Melto er en nyhet fra Schär som smelter i munnen.

3 sauser_1280x720.jpg
3 dipper til grillmaten

Tre nydelige dipper som gir det lille ekstra til grillmaten: baba ganoush, tzatziki og hummus. 
 

Øl (2)_1280x720.jpg
Trygt øl

NCF anbefaler at personer med cøliaki drikker øl som er merket med crossed grain-symbolet eller en tekst som sier at det er glutenfritt. Her får du en oversikt over glutenfritt øl som er på det norske markedet.

Kun for medlemmer
Forskning cøliaki og hjerte_1280x720.jpg
Er cøliakere mer utsatt for hjertesykdom?

Tidligere studier i utlandet har vist at cøliakere har en lett økt risiko for hjerte- og karsykdom. Nå skal et nytt forskningsprosjekt undersøke hvordan det står til med norske cøliakere. Målet er å kunne gi en bedre tilpasset oppfølging til alle med cøliaki.

Sammen-for-cøliaki_web_no.jpg
Vi går sammen for cøliaki

Den europeiske cøliakiorganisasjonen AOECS inviterer oss til et internasjonalt og virtuelt løp. I tidsrommet fra 16. til 21. mai kan kan du gå, sykle eller løpe sammen med cøliakere fra hele Europa. Bli med du også! Inntektene går til arbeidet for unge med cøliaki.

Fria-Havrebrød1280x720.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: Fria Havrebrød er et fiberrikt glutenfritt og skåret havrebrød med god konsistens og luftighet.

Silje og Oda.jpg
Glutenfri matglede i barnehagen

Oda (5) har cøliaki, og bare én liten brødsmule er nok til å gjøre henne syk og skade tarmen. Derfor er det veldig viktig for foreldrene å føle seg trygge på at hun ikke får mat hun blir syk av i barnehagen.

ostekakeweb.jpg
Fem glutenfrie festkaker til 17. mai

Her er fem herlige kaker til 17. mai-feiringen. Dessuten passer de utmerket til kakebordet i konfirmasjon eller bryllup eller andre store anledninger. 

GLUTENFRI NR2 BRUSCHETTA_1280x720.jpg
Glutenfritt og godt til 17. mai

Skal du arrangere 17. mai-frokost? Eller skal du ha med en rett til koldtbordet? Kanskje du skal grille? Her finnner du tips til delikate og gode glutenfrie retter til nasjonaldagen vår! 

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem