Aktuelt

Ledig stilling_1280x720.jpg
Vi søker generalsekretær

Har du erfaring innen ledelse og organisasjon, og brenner for at cøliakere skal få et godt liv uten gluten? Da er kanskje denne stillingen noe for deg!

Bursdag_1280x720.jpg
Tips til glutenfri bursdag

Å bli bedt i bursdagsselskap er stas, men barn med cøliaki, og ikke minst foreldrene, kan oppleve å bli usikre og bekymret. Her er noen tips som gjør feiringen hyggelig for små og store.

Familiecamp-24-1280x720.jpg
Bli med på glutenfri familiecamp i midnattsolens rike

Stedet er Sjunkhatten leirskole ved Bodø, og her kan dere kose dere med glutenfri mat og hyggelige aktiviteter. Campen varer fra lørdag morgen 29. juni til tirsdag 2. juli, og er åpen for alle medlemmer i NCF.

Kollasje_Årets_vinnere_2023_850x478.jpg
Årets glutenfrie bedrift 2023 er kåret

Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift 2023 er kåret. Tre flotte bedrifter som bidrar til gode glutenfrie matopplevelser på hver sin måte, har mottatt heder og ære for den jobben de gjør. Her kan du møte de verdige vinnerne.

Kringle_1280x720_2.jpg
Vil du bli bakeleder?

Mestrer du kunsten å bake glutenfritt og ønsker å dele denne kunnskapen med andre? Meld deg på kurs for nye bakeledere!

Immunceller_iStock-1280x720.jpg
Cøliaki og andre autotoimmune sykdommer

Vi blir født med et utvalg gener, og noen av disse kan gjøre oss disponerte for å utvikle cøliaki. Det er også slik at dersom du er disponert for cøliaki, så er du også disponert for noen andre autoimmune sykdommer.

Elverum_1280x720.jpg
Familiecamp på Elverum

Velkommen til NCFs glutenfrie familiecamp! I år arrangeres leiren fra 30. juni til 4. juli, og som vanlig samles vi på Elverum Folkehøgskule til innholdsrike dager med morsomme aktiviteter hvor mestring, samhold og glutenfri matglede står i fokus.

Godt liv uten gluten_logo_1280x720.jpg
Takk til alle frivillige!

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. Vi ønsker å takke alle frivillige som deler av sin erfaring og kunnskap med andre som trenger hjelp. NCF hadde ikke vært det samme uten dere!

Nidar-marsipan-1280x720.jpg
Nidar julemarsipan – trygg eller ikke?

I siste utgave av glutenFRI hadde UNG-redaksjonen en liten anmeldelse av glutenfri julemat. Julemarsipan fra Nidar var ett av produktene, men så fikk vi en reaksjon fra en oppmerksom leser, for merkingen av produktet var litt uklar. Så er den virkelig trygg – eller ikke?

Glad-jente,-istock-1200x500.jpg
Tips til deg som får en glutenfri julegjest

Å lage glutenfri mat er kanskje lettere enn du tror! Her er noen gode råd til deg.

bombe-alaska.jpg
Julens lekreste festkaker

Lite skaper stemning som en skikkelig lekker og glutenfri kake. Her er 6 gode og glutenfrie oppskrifter du kanskje har lyst til å prøve?

7020655682348_A1N1_2400px_nytt.jpg
Månedens produkt desember

ANNONSE: Møllerens fin melblanding egner seg til alle typer bakst uten gluten, perfekt til årets julebakst.

Jente-drikker-melk_Foto_Sam-Edwards_iStock_1280x720.jpg
Trygt å drikke melk for barn med cøliaki

Norsk cøliakiforening har mottatt mange henvendelser fra bekymrede foreldre som lurer på om de må slutte å gi barna sine melk, etter at det i går ble kjent at et protein i melk kan gi emaljeskader på varige tenner. Svaret fra forskerne er at det er trygt å drikke melk for barn med cøliaki.

Ingredienser_1200x500.jpg
Ingredienser

Av og til kan det være vanskelig å vite hva som er glutenfritt – her finner du en oversikt over ingredienser man ofte kan være usikker på.

glutenfrihuset-kollasje_1280x720.jpg
Ny glutenfri kafé i Oslo

På lørdag åpnet Glutenfrihuset dørene. Her er absolutt alt glutenfritt, og det var mange som gledet seg over både gratis glutenfri pizza og det store utvalget av glutenfrie bakervarer. 

Nistepakkebrødet_1200x500.jpg
Tre gode glutenfrie brød

Her er tre gode glutenfrie brød du kan bake selv. 

Kirkenes_1280x720.jpg
Valgkandidater 2023

21.-22. oktober har NCF landsmøte i Kirkenes. Her får du oversikt over valgkandidater til sentralstyret, kontrollkomiteen og valgkomiteen. 

SEMP2303_5942_Hot-Dog-Buns_240g_SOME_300dpi (002).jpg
Månedens produkt oktober

ANNONSE: Semper Hot Dog Buns er myke pølsebrød med velbalansert smak som passer både barn og voksne, hele året.

DGV_1280x720.jpg
– Jeg vil gjøre en forskjell!

Tidligere i september lanserte Det Glutenfrie Verksted to sunne glutenfrie produkter, Monicas Superbrød og Monicas Rundstykker. Begge produktene er basert på forskning.

Forskning_iStock_1280x720.jpg
Gir bygg samme respons som hvete?

Er metodene for å måle gluteninnhold gode nok? Og gir gluten fra bygg den samme immunresponsen som gluten fra hvete? Dette er noe av det forskerne i en internasjonal studie om mattrygghet for cøliakere vil finne ut av. Nå søker de voksne cøliakere som vil delta i studien.

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem