Aktuelt

3 sauser_1280x720.jpg
3 dipper til grillmaten

Tre nydelige dipper som gir det lille ekstra til grillmaten: baba ganoush, tzatziki og hummus. 
 

Øl (2)_1280x720.jpg
Trygt øl

Her får du en oversikt over hvilke øl som er på det norske markedet.

Kun for medlemmer
Forskning cøliaki og hjerte_1280x720.jpg
Er cøliakere mer utsatt for hjertesykdom?

Tidligere studier i utlandet har vist at cøliakere har en lett økt risiko for hjerte- og karsykdom. Nå skal et nytt forskningsprosjekt undersøke hvordan det står til med norske cøliakere. Målet er å kunne gi en bedre tilpasset oppfølging til alle med cøliaki.

Sammen-for-cøliaki_web_no.jpg
Vi går sammen for cøliaki

Den europeiske cøliakiorganisasjonen AOECS inviterer oss til et internasjonalt og virtuelt løp. I tidsrommet fra 16. til 21. mai kan kan du gå, sykle eller løpe sammen med cøliakere fra hele Europa. Bli med du også! Inntektene går til arbeidet for unge med cøliaki.

Fria-Havrebrød1280x720.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: Fria Havrebrød er et fiberrikt glutenfritt og skåret havrebrød med god konsistens og luftighet.

Silje og Oda.jpg
Glutenfri matglede i barnehagen

Oda (5) har cøliaki, og bare én liten brødsmule er nok til å gjøre henne syk og skade tarmen. Derfor er det veldig viktig for foreldrene å føle seg trygge på at hun ikke får mat hun blir syk av i barnehagen.

ostekakeweb.jpg
Fem glutenfrie festkaker til 17. mai

Her er fem herlige kaker til 17. mai-feiringen. Dessuten passer de utmerket til kakebordet i konfirmasjon eller bryllup eller andre store anledninger. 

GLUTENFRI NR2 BRUSCHETTA_1280x720.jpg
Glutenfritt og godt til 17. mai

Skal du arrangere 17. mai-frokost? Eller skal du ha med en rett til koldtbordet? Kanskje du skal grille? Her finnner du tips til delikate og gode glutenfrie retter til nasjonaldagen vår! 

Jordbærkake_1200x500_2.jpg
Tips til et glutenfritt tilbud 17. mai

17. mai samles mange til frokost og festligheter. Å tilby et glutenfritt alternativ er heldigvis enklere enn man tror, enten man lager det selv eller kjøper ferdige produkter.

Spiser is_1280x720.jpg
Ja, vi vil ha glutenfri is!

Selvsagt vil vi ha is når sola skinner! Heldigvis finnes det mange glutenfrie iser på markedet. En hel del iser er også helt uten melk. Her er en oversikt over glutenfrie og melkefrie iser.

feil-på-faktura.jpg
Vi beklager feil på faktura

Det har dessverre skjedd en feil med utsendelse av årets faktura. Riktig pris for medlemsskapet er kr 550, men mange fikk faktura med et lavere beløp. Derfor er det nå sendt ut ny faktura til de det gjelder. For den enkelte er det et lite restbeløp, men samlet sett er det snakk om mye penger for foreningen. 

Møt noen av våre flotte frivillige

I Norsk cøliakiforening har vi over 40 bakeledere som gjør en formidabel innsats med å arrangere glutenfrie bakekurs rundt om i landet. De bruker godt utprøvde oppskrifter og sprer massevis av glutenfri matglede på hvert et kurs. Her får dere møte tre av dem.

Forskning_1440x720.jpg
– Det er få som faktisk får en diagnose

– Det er veldig få med cøliaki som faktisk får en diagnose, sier forsker Eivind Ness-Jensen. Etter å ha analysert 56 000 blodprøver for å undersøke forekomsten av cøliaki blant voksne i Trøndelag, ser han at det er en stor andel cøliakere som ikke har fått en diagnose.

Thea-gir-en-klem_web.jpg
Har barn og unge med cøliaki god livskvalitet? 

Hvordan står det egentlig til med barn og unge med cøliaki? Aldri før har denne gruppen vært under lupen. Det vil forskere ved Universitet i Oslo gjøre noe med. Og de vil gjerne ha hjelp fra dere mellom 16 og 18 år, samt foresatte til barn mellom 2 og 16 år.

Sitroniskake-1200x500.jpg
Bak noe godt til påske!

Har du lyst til å imponere med en god og glutenfri kake i påsken? Her er fem herlige oppskrifter som skaper god påskestemning rundt bordet!

Påskeegg_kylling_1280x720.jpg
Bli med på påskekonkurranse

Delta i årets påskekonkurranse, og du kan bli den heldige vinneren av en pakke med godsaker fra Semper. 

Pinnebrød_edin.jpg
Nyt maten ute i det fri!

Mat smaker sjelden så godt som når man er på tur. Her er noen gode forslag til hva du kan spise ute på tur - enten om du lager maten på bål eller tar den med i sekken.

Påskeegg_1280x720.jpg
Fyll påskeegget med glutenfrie godsaker!

Her får du 5 tips til hva du kan fylle påskeegget med av glutenfrie godsaker og moro!

familiecamp-nord_web.jpg
Bli med på glutenfri familiecamp i midnattsolens rike

For første gang arrangeres det en glutenfri familiecamp i Nord-Norge. Stedet er Sjunkhatten leirskole ved Bodø, og her kan dere kose dere med glutenfri mat og hyggelige aktiviteter. Campen varer fra lørdag 24. juni til tirsdag 27. juni, og er åpen for alle medlemmer i NCF.

Jonassen_bilde1_mars.jpg
Månedens produkt mars

MOMA INSTANT GRØT

ANNONSE: Moma Instant grøt er laget av store, glutenfrie havregryn, og er perfekt til alle som er på farten. 

 

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem