Aktuelt

Frihet_1200x500.jpg

God sommer!

28. juni 2019

På grunn av ferieavvikling, vil sekretariatets kontor være stengt i uke 29.

Årets glutenfrie bedrift 2019_1200x500.jpg

Har du et glutenfritt favorittsted?

27. juni 2019

Send inn nominasjon på et serveringssted eller konditori som du synes utmerker seg!

glutenFRI_0219_4_1200x500.jpg

Siste utgave av glutenFRI

06. juni 2019

I siste utgave kan du lese om Endre Gryting (22) fra The Voice som var langt nede før han fikk diagnosen. Les også om hva som kan være grunnen til at man sliter med magen til tross for at man spiser glutenfritt. Og få tips til deilige kaker samt øl som passer til sommermaten!

Frukt og grønt_2_1200x500.jpg

Et glutenfritt og vegetarisk kosthold

18. juni 2019

Er det mulig å kombinere et glutenfritt og vegetarisk kosthold?

Oda_1200x500.jpg

God, glutenfri mat i barnehagen

13. juni 2019

Oda er 5 år og går i barnehagen. Her kan både hun (og foreldrene hennes) føle seg trygge på at hun får god, glutenfri mat!

Jobb_1200x500_2.jpg

Vi søker salgs- og markedskonsulent, kurs

03. juni 2019

En av storsatsningene til NCF er å øke kunnskap om glutenintoleranse og håndtering av glutenfri mat i samfunnet. Som salgs- og markedskonsulent vil du være en viktig brikke i å nå ut med kurstilbudet vårt til skoler/barne-hager, spisesteder og medisinsk personell.

Havregrøt_1200x500.jpg

REMA tilbakekaller UTEN Havregrøt!

15. mai 2019

REMA tilbakekaller UTEN Havregrøt med skogsbær 65 g og UTEN Havregrøt Naturell 65. Dette gjelder pakninger med best før; 09.11.2019, 05.02.2020 og 06.11.2019 grunnet funn av gluten over grenseverdi 20mg/kg (og < 85 mg/kg).

Diplom2_1200x500.jpg

Og vinnerne er …

07. mai 2019

NCF har delt ut hederspris til Ludvig M. Sollid og Wenche Andersen.

God morgen Norge_1200x500_3.jpg

NCF fyller 45 år!

06. mai 2019

I dag, 6. mai, fyller Norsk cøliakiforening 45 år! I den anledning fikk vi lov til å gjeste God Morgen Norge for å snakke om glutenfri mat og cøliaki.

gF1 2019 ny.JPG

Medlemsbladet glutenFRI

15. mars 2019

I denne utgaven kan dere lese om ny og spennende norsk forskning på cøliaki og om oppfølging av barn.  I denne utgaven kan dere lese om Sine Stokke som både er cøliaker og vegetarianer, og sammen med mamma Linn, deler hun sine beste oppskrifter. Og til dere som ønsker å lage smakfull god mat i én gryte, har vi flere gode oppskrifter med både kjøtt og fisk. Håper det smaker!

spagetti2.jpg

Månedens produkt mai - Helios Naturlig Glutenfri Spagetti

02. mai 2019

Helios Naturlig Glutenfri Spagetti er økologisk pasta av bare naturlige ingredienser med ekstra mye fiber og protein.

Spørsmålstegn.jpg

FAQ - NAV og grunnstønaden

22. mars 2019

Forsvinner grunnstønaden når man blir pensjonist? Og hvorfor har ikke alle fått vedtaksbrev fra NAV vedrørende endring av grunnstønaden? Her finner du svar på det meste du lurer på om NAV og grunnstønaden. 

Jordbærkake_1200x500_2.jpg

Tips til et glutenfritt tilbud på 17. mai

17. april 2018

Nasjonaldagen er dagen da mange barn ønsker å spise så mange pølser, kaker, brus, og is som de bare orker!

FRIA_Havre_2018[1].png

Månedens produkt april – Fria Havrebrød

02. april 2019

Fria Havrebrød er bakt på ren, glutenfri fullkornshavre og inneholder rikelig med gode næringsstoffer. Havrebrødet er derfor det perfekte hverdagsbrødet!

fatigue.jpeg

Fatigue ved cøliaki – en ofte oversett plage

04. mars 2019

Ved Stavanger universitetssykehus forskes det nå på sammenhengen mellom cøliaki og fatigue.

Mel forside.png

Månedens produkt mars - Møllerens grov melblanding

01. mars 2019

Møllerens Grov Melblanding er et grovt bakemel som egner seg godt til baking av alle typer bakverk som brød, rundstykker og scones.

vedtak.jpg

Nytt vedtak i grunnstønaden

21. februar 2019

De som får grunnstønad grunnet fordyrende kosthold, mottar i disse dager brev fra NAV med informasjon om nytt vedtak i forbindelse med grunnstønaden. Dette fordi stortinget vedtok reduserte takster i forbindelse med statsbudsjettet for 2019. De nye takstene gjelder fra mars 2019.

wheat-1327754_960_720.jpg

Hvetestivelse - elsket og hatet

28. januar 2019

Hvetestivelse kan være til hodebry for enkelte. Men hva er egentlig hvetestivelse? Og er det trygt for cøliakere å spise glutenfri hvetestivelse? 

nav.png

Nå reduseres grunnstønaden

18. januar 2019

I disse dager får alle som mottar grunnstønad brev fra NAV med informasjon om at grunnstønaden reduseres fra 1. mars. Her får du litt informasjon og hjelp til å forstå brevet.

Glutenfrie vinnere web croppet.jpg

Her er vinnerne av Årets glutenfrie bedrifter 2018

15. januar 2019

Her er vinnerne av Årets glutenfrie bedrifter 2018.

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem

Klikk på logoene for mer info