Aktuelt

Poca Madre_restaurant_1280x720.jpg
Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift

Norsk cøliakiforening delte i dag ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2022. Her er de verdige vinnerne.

rundtstykker-1280x720.jpg
Vi tester grove glutenfrie rundstykker

Lurer du på hvilke glutenfrie rundstykker som er grove og sunne? Her får du svaret.

Kun for medlemmer
Kokebok_1280x720.jpg
Tips til kokebøker

Trenger du tips til glutenfrie kokebøker? Det finnes mange gode, bøker som inneholder både oppskrifter og annen nyttig informasjon. Se her!

10 tips til et sunt glutenfritt liv_1280x720.jpg
Naturlig glutenfri mat

Hva er naturlig glutenfri mat, og hvilke fordeler er det ved å spise naturlig glutenfritt? Her får du noen tips til hvordan mestre naturlig glutenfri mat i hverdagen!

Elverum_1280x720.jpg
Familiecamp på Elverum

Velkommen til sommersol, nydelig glutenfri mat og morsomme aktiviteter for store og små i idylliske omgivelser på Elverum Folkehøgskule! Påmeldingen åpnet 9. januar og ble fulltegnet på få dager. Men alt håp er ikke ute, det er mulig å stå på venteliste.  

Kurs skole og barnehage_1280x720.jpg
Gratis nettkurs

11. januar starter vi opp igjen med gratis nettkurs for ansatte på skole, SFO/AKS og barnehage. Her vil du få praktiske tips og råd. Og for deg som ønsker mer kunnskap om en glutenfri livsstil, er første nettkurs 26. januar. Meld deg på, da vel! 

Bendik_1280x720.jpg
– Livet er ikke over selv om man har fått cøliaki

– Jeg har aldri følt meg så sliten før. Og det slo meg ikke at det kunne være noe i maten jeg ikke tålte, sier landslagspiller i curling, Bendik Ramsfjell, om tiden før cøliakidiagnosen. 
 

Mobil_1280x720.jpg
Unngå allergener med app

Ida Nordengren (31) syntes det var overveldende å få cøliaki da hun fikk diagnosen for et par år siden – hva kunne hun spise? Løsningen ble å utvikle appen Frifor. 

athrine og Magnus_1280x720.jpg
Positivisten

– Jeg kunne selvfølgelig ønske for Magnus’ skyld at han ikke hadde cøliaki, men nå er det jo heller ikke så ille å ha det! sier mamma, programleder og Forræder-aktuelle Cathrine Fossum Hovdan. 

Ingredienser_1200x500.jpg
Ingredienser

Av og til kan det være vanskelig å vite hva som er glutenfritt – her finner du en oversikt over ingredienser man ofte kan være usikker på.

Pappa uten gluten_1280x720.jpg
15 % rabatt hos Pappa uten gluten

I hele desember får alle medlemmer i NCF 15 % rabatt på produkter i nettbutikken til Pappa uten gluten. Her finner du et variert produktutvalg, som mel, sjokolade, grissini, frokostblandinger – og mye annet! Og alt er selvsagt glutenfritt! 

Bilde-fra-AOECS_1280x720.jpg
Massiv frivillig innsats for Ukraina

Tenk å være fire år, og sitte tre uker i en kjeller uten tilgang på glutenfri mat. Vi fikk sterke vitnesbyrd fra krigens realiteter av presidenten for den ukrainske cøliakiforeningen, Olga Neumanova, da vi møttes i september.

Snakkebobler_ 1280x720.jpg
Spør våre eksperter

Har du spørsmål om glutenintoleranse? Trenger du kanskje noen råd om ernæring – eller tips til hvordan få til den glutenfrie baksten? Send inn spørsmål til nettpraten! 

Forskning_1280x720.jpg
Vi støtter forskning

I år har Forskningsfondet for cøliaki delt ut 780 000 kroner i støtte til fire forskningsprosjekter. Her kan du lese litt om de ulike prosjektene. 

Bilde4.jpg
10 tips til en glutenfri Halloween

Den skumleste dagen i året nærmer seg med stormskritt, nemlig «Halloween». Den amerikanske feiringen er 31. oktober, og byr på utkledning og knask eller knep. Vi har samlet 10 gode tips til glutenfrie godterier, snacks, kaker og mat til barnas Halloween-feiring.

Central Emergency Fund_1280x720.png
Fortsatt behov for hjelp til cøliakere i Ukraina

Etter mye engasjement blant medlemslandene i vår europeiske paraplyorganisasjon AOECS, ble det tidlig våren 2022 opprettet en krisekomité som skulle administrere støttearbeidet til hjelp for cøliakere fra Ukraina. Dette førte til opprettelsen av AOECS Central Emergency Fund.

Snakkebobler_ 1280x720.jpg
Spør våre eksperter

Har du spørsmål om glutenintoleranse? Trenger du kanskje noen råd om ernæring – eller tips til hvordan få til den glutenfrie baksten? Send inn spørsmål til nettpraten! 

Mikroskop_1280x720.jpg
– Cøliaki er det beste eksempelet på at forskning nytter

Det har gått seks år siden Jebsen-senteret for cøliakiforskning ble åpnet i Oslo. Ved årsskiftet går senterets periode ut – hvilken forskning har stått i fokus? 

Smiz - Hanne Lene - 2-kopi.jpg
Mat for en bedre fremtid

Aldri før har bærekraftige mattrender stått mer i sentrum enn nå. Mange av disse trendene bidrar parallelt til et større utvalg av et mer naturlig glutenfritt mattilbud. Her kan du lese om noen bærekraftige matkonsepter og profiler som brenner for mat og klima.

Mennesker som prater_1200x500.jpg
Hva skjer i fylkeslagene?

Pannekakepiknik på Geitmyra i Oslo, glutenfri stand både på Eplefesten på Gvarv, på Gjøvik-Marken og i Kirkenes. Det er bare noe av det som skjer i regi av NCF i forbindelse med cøliakiuka og Vår dag, 24. september.

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem