Aktuelt

Barn-som-spiser-is_iStock-512917011.jpg
Ja, vi vil ha glutenfri is!

Selvsagt vil vi ha is når sola skinner! Heldigvis finnes det mange glutenfrie iser på markedet. En hel del iser er også helt uten melk. Her er en oversikt over glutenfrie og melkefrie iser.

Folkemengd_1200x500.jpg
75 % vet ikke at de har cøliaki

Forskning viser at hele 75 % av de voksne som har cøliaki ikke har fått en diagnose. Frem mot den internasjonale cøliakidagen, 16. mai, ønsker vi å rette spesiell oppmerksomhet mot de som går rundt, uvitende, med diffuse plager som skyldes uoppdaget cøliaki. 

Forskning_1440x720.jpg
– Det er få som faktisk får en diagnose

– Det er veldig få med cøliaki som faktisk får en diagnose, sier forsker Eivind Ness-Jensen. Etter å ha analysert 56 000 blodprøver for å undersøke forekomsten av cøliaki blant voksne i Trøndelag, ser han at det er en stor andel cøliakere som ikke har fått en diagnose.

Kanskje du har cøliaki?

 

Så mange som 50 000 mennesker kan gå rundt med plager som skyldes udiagnostisert cøliaki. 

GLUTENFRI NR2 BRUSCHETTA_1280x720.jpg
Glutenfritt og godt til 17. mai

Skal du arrangere 17. mai-frokost? Eller skal du ha med en rett til koldtbordet? Kanskje du skal grille? Her finnner du tips til delikate og gode glutenfrie retter til nasjonaldagen vår! 

ostekakeweb.jpg
Perfekte festkaker!

Glutenfri 17. mai – her får du oppskrifter på 9 fantastiske glutenfrie kaker til den store dagen.

Jordbærkake_1200x500_2.jpg
Tips til et glutenfritt tilbud 17. mai

17. mai samles mange til frokost og festligheter. Å tilby et glutenfritt alternativ er heldigvis enklere enn man tror, enten man lager det selv eller kjøper ferdige produkter.

pulses-gb6e7b9a20_1920.jpg
Belgfrukter – godt for kropp og klode!

Ernæringsrådgiver Lise F. Pedersen forteller litt om hvorfor bønner, linser og erter er så bra for oss – i tillegg får du noen tips til retter som kan nytes til både lunsj og middag. 

Fiber_1280x720.jpg
Hvorfor er fiber så viktig for tarmhelsa?

Kostfiber bidrar til å bygge opp og vedlikeholde tarmen og tarmslimhinnen, og er, av det vi spiser, det som har størst positiv innvirkning på tarmfloraen vår. 
 

Tempura-Hyse-NSF-ovenfra-miljø_v2_1280x720.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: Norway Seafoods Sprø Tempurapanett er produsert i Bulandet, som ligger ytterst i havgapet på Vestlandet.

KnekkebriStock.jpg
Stor test av glutenfrie knekkebrød

I denne testen har vi undersøkt næringsinnholdet i 33 glutenfrie knekkebrød.

Vondt  i magen_1280x720.jpg
Mindre plager og økt livskvalitet med lavFODMAP

Mange med cøliaki sliter med plager til tross for at de spiser glutenfritt. En ny norsk studie viser at en lav FODMAP-diett kan være løsningen.

Ukraina-kollasje-3-1200x500.jpg
Ukrainske barn takker for hjelpen

Norsk cøliakiforening har så langt overført 16.000 kroner til nødhjelpsfondet for ukrainske flyktninger som trenger glutenfri mat. Fredag fikk vi en situasjonsrapport fra Ukraina og takknemlige hilsener fra barna og familiene som har mottatt hjelp.

Grovt-Surdegsbröd-digi-1200x500.jpg
Månedens produkt - april 2022

ANNONSE: Fria Grovt Surdeigsbrød er et godt og smaksrikt surdeigsbrød, bakt på surdeig av bokhvete og quinoa.

Påskeegg_kylling.jpg
Bli med på påskekonkurranse

Bli med på denne enkle konkurransen, og bli med i trekningen av gode og glutenfrie lakriskuler.

Sitroniskake-1200x500.jpg
5 glutenfrie kaker du kan nyte i påsken

Disse fem herlige kakene gir deg skikkelig påskestemning!

Brødkrans-med-egg_500x1200.jpg
God glutenfri påske!

Nyt påsken med disse favorittene!

Påskeegg (2).jpg
Fyll påskeegget med glutenfrie godsaker!

Her får du 5 tips til hva du kan fylle påskeegget med av glutenfrie godsaker og moro!

S-14-og-15-istockphoto-uten-ansikt_1200x500.jpg
Jeg misunner ikke de som får cøliaki

«Jeg misunner ikke de som får cøliaki; de første årene var det veldig tøft å skaffe seg kunnskap hele tiden». Sitatet kommer fra en deltager i studien Å leve på glutenfritt kosthold, ved Universtitet i Oslo.

blomster-Ukraina_1200x500.jpg
Støtt cøliakere fra Ukraina

Nå kan du bli med å støtte flyktninger som har behov for glutenfri mat.

 

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem