Alkohol

NCF anbefaler at personer med cøliaki drikker øl som er merket med crossed grain-symbolet eller en tekst som sier at det er glutenfritt. All vin og sider som selges på det norske markedet er glutenfri, mens i noen tilfeller kan sprit være tilsatt glutenholdige ingredienser under produksjonen.

Øl (2)_1280x720.jpg
Kun for medlemmer

Trygt øl

NCF anbefaler at personer med cøliaki drikker øl som er merket med crossed grain-symbolet eller en tekst som sier at det er glutenfritt. Her får du en oversikt over glutenfritt øl som er på det norske markedet.

Alkohol_1280x720.jpg

Vin, sider og sprit

All vin og sider som selges på det norske markedet er glutenfri. Det samme gjelder rent destillert brennvin. Men det hender jo at det blir tilsatt smakstilsetninger etter destillering, og hva da?

Tester

Øl_1280x720.jpg

Glutenfri øl-test

Heldigvis har det blitt stadig bedre utvalg av glutenfritt øl. I denne testen har vi testet 12 norskproduserte – og selvsagt glutenfrie – øltyper!

Øl test4_1280x720.jpg

Årets glutenfrie sumarøl!

Sumaren nærar seg og i den anledning samla NCFU og NCF troppene for å vurdere årets glutenfrie sumarøl!

S-46-50-Øl_-iStock.jpg

Glutenfritt øl: 18 norske håndverksøl

Håndbrygget øl er ofte svært smaksrike, nyanserte og komplekse, og det gjelder også glutenfritt øl. Her er 18 glutenfrie favoritter.

Øl_1200x500.jpg

Det beste glutenfrie ølet til sommermaten

Det er lite som slår en duggfrisk øl i sommervarmen. Ølkelner Trine Wiik-Lehmann har plukket ut 12 glutenfrie favoritter til sommermaten.