Glutenfri iskake med marengs
Ingredienser
Nok til 2 kaker
2 pk Inspira kirsebæris fra Hennig Olsen, ev. annen iskrem (se tips)
Marengs:
5 eggehviter
5 ss melis
1 ts eplesidereddik
Bunn:
100 g glutenfrie pepperkaker
0,5 dl havregryn
0,5 dl hasselnøtter
0,5 dl mandler
15 dadler uten stein
2 ss tørkede tranebær
1 ts malt kanel
2 ss honning
Slik gjør du
1. Kjør alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse. Ta isen ut av fryseren. Ta av lokket på boksen og press massen utover toppen av isen. Press godt ned. Dette blir bunnen når du snur den opp ned senere. Frys videre til rett før servering.
2. Sett ovnen på 300 °C med grillelementene på. Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis gradvis og pisk til du har en stiv og blank marengs. Rør inn eddik.
3. Ta isen ut av fryseren, hold boksen litt under lunkent vann og hvelv ut isen på et fat. Fordel stiv marengs utover isen. Jobb raskt så ikke isen smelter.
4. Sett kaken raskt under grillelementet i ovnen slik at marengsen blir gyllen, ca. 5 minutter. Pass nøye på for det må gå raskt. Server med en gang.
Tips! Du kan også bruke en skibrenner til å «brenne» av marengsen.
Oppskrift og foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen AS