Glutenfrie brune pinner
Jul 0 - 20 min
Ingredienser
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
300 g Jytte Arv (original), eller fin glutenfri melblanding
Pynt
1 egg, til pensling
4 ss mandler, hakkede
4 ss perlesukker
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin
- Tilsett eggeplommen, lys sirup, kanel, vaniljesukker, bakepulver og mel.
- Bland godt sammen. Deigen skal ikke være klissete.
- Del opp i fire emner og trill til pølser på ca. 20 cm i lengden.
- Legg over på et stekebrett med bakepapir og press lett ned på toppen, så de blir litt flate og ca. 3 cm i bredden. Plasser gjerne to pølser på ett brett da de eser litt ut.
- Pensle med egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.
- Stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gylne.
- Del i pinner på langs mens de er varme, gjerne med en pizzakutter. Avkjøl helt.
- Oppbevar i kakeboks, på glass eller i fryseren.
Foto: Therese Elstad