Brune-pinner_1280x720.gif

Glutenfrie brune pinner

Jul 0 - 20 min

Brune pinner er en favoritt på kakefatet i julen. Her får du oppskriften på en herlig glutenfri variant.

Ingredienser

200 g smør, romtemperert
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
300 g Jytte Arv (original), eller fin glutenfri melblanding

Pynt
1 egg, til pensling
4 ss mandler, hakkede
4 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin
  3. Tilsett eggeplommen, lys sirup, kanel, vaniljesukker, bakepulver og mel.
  4. Bland godt sammen. Deigen skal ikke være klissete.
  5. Del opp i fire emner og trill til pølser på ca. 20 cm i lengden.
  6. Legg over på et stekebrett med bakepapir og press lett ned på toppen, så de blir litt flate og ca. 3 cm i bredden. Plasser gjerne to pølser på ett brett da de eser litt ut.
  7. Pensle med egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker.
  8. Stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gylne.
  9. Del i pinner på langs mens de er varme, gjerne med en pizzakutter. Avkjøl helt.
  10. Oppbevar i kakeboks, på glass eller i fryseren.

 

Foto: Therese Elstad