Pepperkake-sjokoladekake_1280x720.gif

Foto: Therese Elstad

Sjokoladekake med julesmak

Jul Over 60 min

Denne sjokoladekaken er en bombe av saftig sjokolade og julens gode smaker. 

Ingredienser

150 g smør

300 g mørk sjokolade

250 g sukker

6 egg

1 ts salt

1 ts malt nellik

1 ts malt ingefær

1 ts kanel

1 appelsin, kun skallet

 

Pepperkake-smørkrem

200 g smør

200 g melis

1 ts malt nellik

1 ts malt ingefær

1 ts kanel

 

Pynt

1 håndfull smash-sjokolade

100g mørk sjokolade

3-5 glutenfrie pepperkaker

 


 

Slik gjør du

  1. Kle en kakeform på 18 cm i diameter med bakepapir. Smør og mel formen. 
  2. Forvarm ovnen på 175 °C. 
  3. Smelt smør i en kjele og trekk av varmen.
  4. Knekk sjokoladen over smøret og rør sakte til alt er smeltet. Pisk inn sukkeret.
  5. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg, så alt er blandet. Det kan virke som røren skiller seg, men det er bare å røre videre. 
  6. Riv appelsinskallet av 1 appelsin og bland godt i røren.
  7. Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i 45-60 minutter. Den kan gjerne være litt myk i midten, men ikke rennende. Avkjøl på rist. 
  8. Lag smørkremen ved å ha romtemperert smør og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk til hvitt og luftig. 
  9. Tilsett nellik, ingefær og kanel. Bland godt sammen. 
  10. Sjokoladepynt: grovhakk 50 gram av sjokoladen og smelt 50 g over vannbad.
  11. Server kaken med smørkrem, smash-sjokolade, hakket sjokolade og pepperkaker. Hell den smeltede sjokoladen over med en spiseskje før servering

NB! Ja, det stemmer at kaken ikke inneholder mel.

Tips: Vil du lage kaken i forveien kan du lage bunnen og fryse den ned etter avkjøling. Lag smørkremen rett før servering.