Sjokoladekake med julesmak
Jul Over 60 min
Ingredienser
150 g smør
300 g mørk sjokolade
250 g sukker
6 egg
1 ts salt
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts kanel
1 appelsin, kun skallet
Pepperkake-smørkrem
200 g smør
200 g melis
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts kanel
Pynt
1 håndfull smash-sjokolade
100g mørk sjokolade
3-5 glutenfrie pepperkaker
Slik gjør du
- Kle en kakeform på 18 cm i diameter med bakepapir. Smør og mel formen.
- Forvarm ovnen på 175 °C.
- Smelt smør i en kjele og trekk av varmen.
- Knekk sjokoladen over smøret og rør sakte til alt er smeltet. Pisk inn sukkeret.
- Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg, så alt er blandet. Det kan virke som røren skiller seg, men det er bare å røre videre.
- Riv appelsinskallet av 1 appelsin og bland godt i røren.
- Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i 45-60 minutter. Den kan gjerne være litt myk i midten, men ikke rennende. Avkjøl på rist.
- Lag smørkremen ved å ha romtemperert smør og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk til hvitt og luftig.
- Tilsett nellik, ingefær og kanel. Bland godt sammen.
- Sjokoladepynt: grovhakk 50 gram av sjokoladen og smelt 50 g over vannbad.
- Server kaken med smørkrem, smash-sjokolade, hakket sjokolade og pepperkaker. Hell den smeltede sjokoladen over med en spiseskje før servering
NB! Ja, det stemmer at kaken ikke inneholder mel.
Tips: Vil du lage kaken i forveien kan du lage bunnen og fryse den ned etter avkjøling. Lag smørkremen rett før servering.