Smuldrepai
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
8-10 stk
Fyll:
500 g rabarbra
500 g jordbær
200 g sukker
2 ss potetmel
Smuldredeig:
2 dl glutenfritt mel
0,5 dl glutenfrie havregryn
2 ss sukker
0,5 ts bakepulver
100 g smør
Marengs:
3 eggehviter
200 g sukker
½ ts hvitvinseddik
1/4 ts salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C. Kutt rabarbra og jordbær i like tykke biter, og ha over i en paiform på ca. 24 cm diameter.
- Bland bitene godt med sukker og potetmel og fordel dem i formen.
- Ha mel, havregryn og sukker i en bakebolle.
- Kutt smør i terninger og smuldre sammen med melblandingen til en grynet masse.
- Smuldre deigen over rabarbra- og jordbærblandingen og stek terten i ca. 30 minutter, eller til gyllen.
- Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål og pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Ha i hvitvinseddik når marengsen nesten er ferdig. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
- Lag en fin topp av marengs før paien settes tilbake i ovnen til marengsen blir gyllen. Følg med da den fort kan svi seg.
Tips! Kan serveres tradisjonell med vaniljeis istedenfor marengs.
✎ 📷 Therese Elstad