image013.jpg

Månedens produkt og våre annonsører

ANNONSE: Her kan du lese mer om månedens glutenfrie produkt. Du finner også nyttig informasjon om annonsørene på ncf.no nederst på siden. 

altMai 2025: 

Månedens produkt i mai er JYTTE Fibra Håndverksmjøl fra Holmen Crisp. 

I vår glutenfrie håndverksmølle på Kapp, Toten maler og blander vi mjøl til JYTTE-serien fra naturlig glutenfrie råvarer. Det har vi drevet med i over 30 år nå, men vår møllekompetanse går helt tilbake til 1854!

JYTTE-serien består av 4 melblandinger; Arv, 5 slag, Fibra og Teff. JYTTE selges i dagligvare samt fra bedriftens egen nettbutikk i kartong (à 5 stk.) og 25 kg sekker til storhusholdning.

JYTTE er en serie med glutenfrie produkter basert på naturlig glutenfrie frø og kornvarer med optimal næringsverdi, skreddersydd for cøliakere, allergikere og glutenfrie dietter. Melblandingene er gode å bake med og du kan benytte dine favorittoppskrifter ved å redusere til 2/3 mel mengde.

JYTTE Fibra Håndverksmjøl er en melblanding som er rik på kostfiber og er en kilde til protein. Melblandingen inneholder ikke hvetestivelse, og er laget spesielt for hveteallergikere og cøliakere, men kan selvsagt også brukes av alle andre.

JYTTE Fibra egner seg spesielt godt til baking av brød og annen gjærbakst på grunn av sine gode bakeegenskaper som gir en smidig og luftig bakst.

Se oppskrifter og baketips her

 

 


VÅRE ANNONSØRER

altSynnøve Finden

Synnøve Finden, Norges første kvinnelige ostegründer og fabrikkeier allerede i 1928, var en handlekraftig kvinne som utfordret det etablerte og tenkte innovativt. Hennes arv lever videre gjennom merkevaren Synnøve. 
Med Synnøve Glutenfri ønsker vi å tilby velsmakende glutenfrie produkter inspirert av norske spisevaner og smakspreferanser. Produktene skal være næringsrike og enkle å tilberede. Leder du etter noe spesifikt som du ikke finner i butikkhyllene? Besøk

Synnove.no | Facebook | Instagram
 


Klæbu Bakeri

altKlæbu Bakeri har vært leverandør av glutenfrie kvalitetsprodukter siden 2012. Ingrid og Frode Gerhardsen etablerte Klæbu Håndbakeri på 20 kvm i sokkeletasjen hjemme i 2012. Etter eventyrlig vekst de neste årene måtte vi se oss om etter større lokaler. I dag er vi et moderne bakeri på 1100 kvm som leverer glutenfri kvalitetsbakst til dagligvarebutikker og serveringssteder i hele Norge.
I 2024 endret vi navnet fra Klæbu Håndbakeri til det litt kortere Klæbu Bakeri. Vi mener dette navnet er mer passende for det bakeriet vi er dag, selv om mye av produksjonen fortsatt blir gjort for hånd. Bakst med god smak og høy kvalitet er fortsatt det viktigste for oss, og det er ingen grunn til at glutenfritt ikke skal kunne smake magisk godt!

glutenfritt.no | Facebook | Instagram | Kundeservice 

 


Jytte

altJytte tilbyr mel rett fra Holmen Crisp sin glutenfrie mølle på Toten. I nettbutikken finner du tradisjonelle forbrukerpakninger av Jytte Arv, Fibra, Teff og 5 Slag samt storhusholdningssekker med de samme melblandingene samt rent mel fra ris, mais, bokhvete, teff. Alltid malt og pakket etter bestilling for å sikre fersk og nymalt mel rett til kunden. Vi har også bokhveteskall til putefyll til yogaputer eller for god søvn.

Nettbutikk  I  holmen-crisp.no  I  Facebook Instagram

 


altLerøy

Lerøy Seafood er med sine merkevarer, Lerøy og Norway Seafoods, opptatt av å tilby forbrukerne sunne, smaksrike og gode, norskproduserte produkter. Våre leverandører av panering har en egen fabrikk for gluten- egg- og meierifrie produkter, som garanterer helt rene ingredienser. I en standard panering vil hvetemel være en av nøkkelingrediensene – vi har erstattet dette med en sprø blanding av kikerter, ris, potet og maismel. Selvsagt fri for palmeolje!

Lerøy Seafood   |   Facebook   |   Instagram   |   E-post

 


Schär

altSchär er størst på glutenfritt i Europa og finnes i de fleste land hvor du reiser på ferie! Siden 1981 har Dr. Schär produsert glutenfrie produkter. Alle produktene er naturlig glutenfrie og vi bruker ikke hvetestivelse. Produktene har derfor ikke spor av gluten. I stedet for hvetestivelse, bruker vi kun naturlige råvarer og tilberedningsmetoder. Et eksempel på dette er surdeig, som gir en optimal konsistens og smak. Schär sine produkter har et høyt innhold av fiber, mindre sukker og salt og de fleste produktene er laktosefrie. Vi har et bredt utvalg innen brød, pasta, pizza, søte og salte kjeks, frokostblandinger og mel i norske butikker.

schaer.com  I  Facebook  I  Instagram  I  Twitter  I  YouTube